header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

CARDINALUL     COTTIERS     RECOMANDA     PREZERVATIVELE

Pana acum doi ani, folosirea prezervativelor era strict interzisa. La 1 ianuarie 2004, Cardinalul Godfried Danneels din Bruxelles a avansat ideea ca prezervativele ar fi un rau mai mic comparativ cu SIDA. In 2005, un purtator de cuvant al Episcopilor spanioli, a subscris acestei ipoteze. In februarie 2005, Cardinalul Georges Cottier a spus ca prezervativele pot impiedica raspandirea SIDA. Acesta a declarat pentru situl catolic CWN, citat ulterior de Corriere dela Sera, ca prezervativele pot fi folosite pentru prevenirea anumitor boli, dar numai in cazuri exceptionale cand nefolosirea lor ar duce inevitabil la contactarea acestora. ( Ce-o fi vrut sa zica, nu stim? Adica daca faci sex cu o persoana care stii ca are SIDA, atunci poti folosi legitim prezervativele, si doar atunci?). Mai departe, cardinalul, a tinut sa se inteleaga ca aceasta este parerea lui personala si nu implica Biserica, desi este cel mai inalt prelat de la Vatican care adopta o pozitie in acest sens. Totusi el nu este de acord cu folosirea prezervativelor, in geneal ci doar atunci cand una dintre persoane este suspecta de SIDA, caz in care prezervativul devine un rau mai mic comparativ cu moartea provocata de SIDA.

 
SursaeXTReMe Tracker