header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

RELATIA     CREDINCIOS-BISERICA
VAZUTA     CA     ACT     SEXUAL

Cardinalul Urs von Balthasar este cunoscut pentru interpretarile sale cu tenta sexuala. El vede relatia dintre Dumnezeu si Biserica, precum si cea dintre Dumnezeu si om ca pe un act sexual. Citam din cartea sa, Hans Urs von Balthasar, Theologie de l'Histoire, Paris: Plon, 1960, p. 145.

 
Sursa


"Unirea" omului cu Dumnezeu se manifesta - extraordinar lucru! - prin eros, ca o implinire a celor scrise in Cantarea Cantarilor. Biserica si sufletul care primeste samanta Cuvantului si a revelatiei spirituale, o poate primi numai ca o femeie: nu se enerveaza, nu se fereste, isi asuma cu usurinta virilitatea, daruindu-se pe intuneric, primind totul pe intuneric, nestiind ce si cat de mult primeste, nici la ce va da nastere.

eXTReMe Tracker