header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

ABUZURI     SI     VIOLENTE
FATA     DE     MANASTIREA     ATHONITA     "ESPHIGMENOU"

Manastirea Esfigmenu este cea mai mare manastire din Sfantul Munte, cu o vechime de peste o mie de ani. Aici s-au nevoit mari sfinti ca Sfantul Antonie (intemeiatorul monahismului rus), Sfantul Grigorie Palama (care a fost si staret al acestei manastiri) si Sfantul Antipa de la Calapodesti (singurul roman praznuit de intreaga ortodoxie). Dar iata ca datorita opozitiei acestei manastiri fata de politica ecumenista a Patriarhului de Constantinopol, Bartolomeu, calugarii de aici sunt sechestrati in propria manastire de ani de zile, fiind lipsiti de alimente si medicamente, uneori batuti de fortele de ordine sau de oamenii Patriarhului Bartolomeu. Un atac de acest gen a avut loc chiar in Postul Craciunului cand un grup de calugari fideli patriarhlui ecumenic au atacat cativa parinti din aceasta manastire, provocandu-le rani grave, fiind la un pas de moarte. Prin acest act huliganic tolerat, daca nu chiar initiat de Patriarhul Bartolomeu, un apropiat al IPS Daniel, avem inca o dovada asupra "democratiei" contemporane si a grijii pe care patriarhul ecumenic o afiseaza fata de supusii sai. Mai mult, cu ajutorul politicului - a guvernului grec, care nu are nici un drept asupra Sfantului Munte, mai ales in ce priveste disputa religioasa - patriarhul Bartolomeu a creat o replica fidela a manastirii Esfigmenou, pentru a redirectiona corespondenta si pentru a dezinforma opinia publica cu privire la adevarata manastire Esfigmenou. Lucruri ingrozitoare, violenta, incalcarea unor drepturi fundamentale, manipulare, dezinformare, de toate acestea este responsabil patriarhul Bartolomeu. Observand cum stau lucrurile la nivel inalt, nu ne mai miram de controlul pe care doreste sa-l instaureze cat de curand IPS Daniel si la noi. Fereasca Dumnezeu s-ajunga patriarh! Si mai fereasca Dumnezeu s-ajunga - si mai rau - Patriarh de Constantinopol. Doamne apara si pazeste!

papa Benedict si patriarhul ecumenic Bartolomeu papa Benedict si patriarhul ecumenic Bartolomeu papa Benedict si patriarhul ecumenic Bartolomeu


SCURT ISTORIC DESPRE PROTESTUL MANASTIRII ESFIGMENU PRIVIND MISCAREA ECUMENISTA

CATEVA DATE DESPRE BLOCADA IMPUSA DE PATRIARHUL BARTOLOMEU ASUPRA MANASTIRII

SCRISOARE DE PROTEST SEMNATA DE TOATE MANASTIRILE ATHONITE ADRESATA PATRIARHULUI BARTOLOMEU, CU PRIVIRE LA RECENTA VIZITA A PAPEI BENEDICT (2006)

SCRISOARE DE PROTEST SEMNATA DE DECANUL FACULTATII DE TEOLOGIE ORTODOXA DIN TESALONIC, ADRESATA PATRIARHULUI BARTOLOMEU CU PRIVIRE LA VIZITA PAPEI (2006)

SCRISOARE DE PROTEST SEMNATA DE MAI MULTI PARINTI ATHONITI, ADRESATA PATRIARHULUI BARTOLOMEU CU PRIVIRE LA ECUMENISM (2006)

SCRISOARE DE PROTEST, FOARTE INTERESANTA, SEMNATA DE TOATE MANASTIRILE ATHONITE, ADRESATA PATRIARHULUI BARTOLOMEU CU PRIVIRE LA VIZITA PAPEI IN ROMANIA PRECUM SI A ECUMENISMULUI (1999)

TENTATIVA VATICANULUI DE A DEZORGANIZA SI SUPUNE SFANTUL MUNTE

SITE-UL OFICIAL AL MANASTIRII ESPHIGMENOU

Aceste icoane reprezinta pe cuviosii mucenici purtatori de biruinta din Sfantul Munte Athos, care nu s-au plecat unirii cu catolicii. In Sfanta Manastire Zografu si Iviron au fost arsi de vii pentru ca au indraznit sa infrunte pe legatii papei. Data martiriului lor este 10 octombrie 1274.

icoana monahilor athoniti martirizati de catolici pentru ca au refuzat unirea   icoana monahilor athoniti martirizati de catolici pentru ca au refuzat unirea

Alti calugari din Manastirea Xiropotamul, acceptand sa slujeasca liturghia cu catolicii, pomenindu-l pe papa, au sfarsit cumplit in molozul provocat de prabusirea zidurilor si turnurilor manastiri. Astfel ei au murit in erezie. Iata ce spune Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (+1960) cu privire la cele intamplate in Sfantul Munte: "Unii, de frica chinurilor si a mortii, primind bani, cu sila s-au lepadat de Ortodoxia Parintilor lor si a noastra. Cei mai multi dintre dansii insa au pecetluit cu insusi sangele lor marturisirea. Si prin statornicia lor au mustrat pe Papa furul de cele sfinte, numindu-se pe sine ca e cap al Bisericii si loctiitorul lui Hristos pe pamant".


POZITII OFICIALE ALE BISERICILOR ORTODOXE PRIVIND ECUMENISMUL:


REZOLUTIA INTER-ORTODOXA DE LA MOSCOVA

HOTARAREA SINODULUI BISERICII BULGARE DE ABANDONARE A ECUMENISMULUI

BISERICA ORTODOXA A BULGARIEI RESPINGE DIN NOU ECUMENISMUL

HOTARAREA BISERICII ORTODOXE A GEORGIEI CU PRIVIRE LA EREZIA ECUMENISTA

DECLARATIA BISERICII ORTODOXE A SERBIEI CU PRIVIRE LA MISCAREA ECUMENISTA

P E T I T I E  IMPOTRIVA ECUMENISMULUI SEMNATA DE IERARHI, MONAHI SI LAICI. SEMNEAZA SI TU!eXTReMe Tracker