header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

UNIREA     CU     ROMA

Inca dinaintea schismei, Papa si apusenii au fost insetati de dorinta de putere si glorie. Timpul a hranit aceste sentimente, astfel incat in 1054 s-a ajuns la Marea Schisma, desi ruptura avusese loc mult mai devreme. Dupa Marea Schisma, papa fiind liderul Apusului si avand in ascultarea sa pe toti imparatii Apusului, care Apus era cu mult mai puternic din toate punctele de vedere fata de Rasarit, a profitat de orice ocazie pentru a atrage la erezia catolica si pe altii. Aplicand principiul "scopul scuza mijloacele", papa nu s-a dat in laturi de a utiliza forta militara, santajul, tradarea, linguseala, etc.. Asa s-a intamplat cand, prin acolitii sai, a dispus daramarea a 200 de biserici si manastiri in Ardealul sub ocupatie, cand a incercat sa cumpere credinta unor prelati si sus-pusi aflati la ananghie sau cand a silit pe monahii din Athos sa-i recunoasca autoritatea. A silit pe greci sa accepte unirea la Sinodul Ferrara-Florenta, bine stiind ca au nevoie de ajutor militar si financiar in fata otomanilor care amenintau Constantinopolul; a chemat la sine si pe Mihai Viteazul pe care l-a numit "atlet al lui Hristos" inainte de a se vedea iar dupa aceea, fiindca nu l-a putut ademeni, l-a numit "ghiaur valah" [vezi Jan Duglosz], a sprijinit intelectuali si istorici in scrierea tezelor antiromanesti, in fine a facut orice i-a stat in putinta, cu fiecare popor in parte si nici pana in ziua de astazi nu s-au debarasat de prozelitismul lor spurcat. Astfel, "IPS Ioan Robu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, a calcat in picioare istoria Romaniei, sustinand ca actul Marii Uniri de la 1918 a fost in opinia sa "o extindere a Imperiului Roman asupra Transilvaniei"..
Desigur ar fi nu numai nedrept dar si necrestinesc sa avem resentimente fata de catolicii simpli, care au singura vina de a se fi nascut intr-un sistem semi-sectar. Suntem convinsi ca Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa curatia inimii sale, asa cum si Sfantul Apostol Pavel ne spune despre paganii care nu au Legea, dar care si-au asezat constiinta drept Lege. Totusi, cu riscul de a fi acuzati de ura de adeptii ecumenismului antihristic, trebuie sa marturisim dreapta credinta! Trebuie spus lumii ceea ce este de fapt, urmand ca fiecare sa judece in sinea lui si, ulterior, sa aleaga o tabara. De ce consideram ca trebuie spuse acestea? Pentru ca Biserica Ortodoxa Romana, separat de celelalte Biserici face un ecumenism imens, daunator ortodoxiei, pe care am jurat cu totii s-o respectam intocmai. Bisericile Serbiei, Bulgariei, Georgiei s-au retras oficial din miscarea Ecumenista. Bisericile Rusiei si Greciei au ramas, dar trag semnale clare de alarma asupra a ceea ce va urma. Singura Biserica Ortodoxa Romana a ramas in cursa. O cursa spre iad. Desi o foarte mica parte din clerul BOR nu este de acord cu ecumenismul, totusi s-au semnat acorduri si uniri, la nivel inalt. Aceasta nu poate duce decat la o schisma in interiorul BOR si BOR risca sa fie acuzata de celelalte Biserici Ortodoxe de erezie si apostazie, pe drept cuvant. Prin urmare daca ierarhii nostri tac in ceea ce priveste adevarul de credinta, este necesar si imperativ ca noi, poporul sa spunem lucrurilor pe nume asa cum a facut si poporul din Constantinopol dupa ce s-a semnat unirea cu catolicii in sinodul talharesc de la Ferrara-Florenta.
Voi, cei care va numiti ortodocsi si sunteti fii ai Biseriicii Dreptamritoare, ascultati ce va zic voua Sfintii Parinti. Ramaneti in credinta predanisita noua. A venit vremea sa luam atitudine. Nu fiti indiferenti! Dati dovada ca nu v-ati abolit constiinta! Spuneti NU constrangerilor ecumeniste! Spuneti NU unirii cu ereticii! Altfel va faceti vinovati de sangele mucenicilor, varsat pentru dreapta credinta. Va faceti vinovati de sangele ardelenilor care au murit pentru ortodoxie, va faceti vinovati de sangele stramosilor nostri care au fost cinstitori de Dumnezeu si intrati sub anatema Sfintilor Parinti. Sa nu fie!

icoana monahilor athoniti martirizati de catolici pentru ca au refuzat unirea   icoana monahilor athoniti martirizati de catolici pentru ca au refuzat unirea

Aceste icoane reprezinta pe cuviosii mucenici purtatori de biruinta din Sfantul Munte Athos, care nu s-au plecat unirii cu catolicii. In Sfanta Manastire Zografu si Iviron au fost arsi de vii pentru ca au indraznit sa infrunte pe legatii papei. Data martiriului lor este 10 octombrie 1274.
Alti calugari din Manastirea Xiropotamul, acceptand sa slujeasca liturghia cu catolicii, pomenindu-l pe papa, au sfarsit cumplit in molozul provocat de prabusirea zidurilor si turnurilor manastiri. Astfel ei au murit in erezie. Iata ce spune Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (+1960) cu privire la cele intamplate in Sfantul Munte: "Unii, de frica chinurilor si a mortii, primind bani, cu sila s-au lepadat de Ortodoxia Parintilor lor si a noastra. Cei mai multi dintre dansii insa au pecetluit cu insusi sangele lor marturisirea. Si prin statornicia lor au mustrat pe Papa furul de cele sfinte, numindu-se pe sine ca e cap al Bisericii si loctiitorul lui Hristos pe pamant".


  • PROTESTELE ROMANILOR ORTODOCSI CONTRA UNIATIEI DOVEDESC FAPTUL CA ACEASTA S-A FACUT CU SILA


  • PROTEST PRIVIND DECIZIA BOR DE A SANCTIFICA DETINUTII POLITICI DE ALTE CREDINTE SI TRECEREA LOR IN CALENDARUL ORTODOX


  • SOBORNICITATE SAU GLOBALIZARE


  • CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR I


  • CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR II


  • CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR III


  • CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR IV  • Toate drumurile duc la Roma

    eXTReMe Tracker