header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

DOCUMENTE     CUTREMURATOARE
DIN     SERIA     AGGIORNAMENTO

AGGIORNAMENTO (aducere la zi) este denumita miscarea de secularizare din cadrul Bisericii Catolice. Prin acest demers se doreste atragerea unui numar cat mai mare de credinciosi mai ale dintre catolicii nepracticanti, cat si din randul celorlalte popoare. Spre exemplu, pentru a converti la catolicism pe bastinasii insulelor indepartate, care inca se inchina la zei purtand costume din frunze si buruieni, Papa a decis incorporarea a catorva practici pagane, ritualuri africane, asa ca bastinasii sa se simta ca casa. Asta in lumea inapoiata. Pentru vestici, s-a adoptat o alta aggiornamentare: spectacole de balet, dansuri acrobatice sau concerte. Pentru budisti si yoghini, Papa a facut aprecieri la adresa celor mai mari draci, aaah, guru am vrut sa spun, ai lor. Astfel, il putem zari pe Papa presarand flori pe mormantul lui Mahatma Gandhi. Secole de-a randul in Biserica primelor veacuri au fost martirizati numerosi crestini pentru ca refuzau sa se inchine idolilor (unii chiar din randul crestinilor de rit apusean), iar acum asistam la o re-paganizare a lumii. Dar secularismul, aflat la rang de virtute in Biserica Catolica si in Vest, castiga din ce in ce mai multi adepti si in tarile Ortodoxe, mai ales la romani. Trebuie mentionat aici spovedania prin telefon sau prin internet, Liturghia transmisa la televizor sau pe internet, slujirea cu dvera trasa si cu Usile Imparatesti deschise, iar nu in ultimul rand suprimarea canoanelor opritoare de la Sfanta Impartasanie. Asadar, aceste imagini vin ca o avertizare. Sa luam aminte! Am fost acuzati pe nedrept de denigrare a imaginii BC prin manipularea unor informatii de acest gen. Pentru a clarifica aceasta problema raspundem ca imaginile si articolele din rubrica Aggiornamento nu surprind caderi personale, proprii si altor slujitori si ierarhi, ci prezentam fapte si demersuri oficiale, chiar daca pe plan local (eparhiale, diocezale). BC si-a asumat acest risc dupa deciziile Conciliului II Vatican. Nu prezentam acestea cu placere, frecandu-ne mainile, cum ar crede unii, ci cu durere. Atat romano-catolicii cat si ortodocsii ar trebui sa cugete la acest aspect, al secularizarii. Ce va fi in viitor cu Biserica? Va ajunge club, iar credinta hobby?


 • INOVATII PAGANE IN CULTUL CRESTIN CATOLIC
 • CE A INTALNIT UN TEOLOG ORTODOX LA O FACULTATE CATOLICA APUSEANA
 • CRIZA BISERICII CATOLICE
 • SANCTIFICAREA PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA: O ABSURDITATE
 • UNIREA OMULUI CU DUMNEZEU ESTE VAZUTA DE CATOLICI CA UN ACT SEXUAL
 • BISERICA VAZUTA CA O PROSTITUATA
 • CATOLICII AU DESCOPERIT ROLUL MORAL AL PREZERVATIVELOR!
 • CATOLICII CRED CA PREZERVATIVELE POT IMPIEDICA RASPANDIREA SIDA
 • GHIDURI CE PROMOVEAZA PLACERILE SEXUALE, EDITATE DE CATRE DIOCEZE CATOLICE DIN GERMANIA ** N O U **
 • FOSTUL CARDINAL RATZINGER, ACTUALUL PAPA, CONTESTA BIBLIA
 • CATEVA DIN EREZIILE PAPEI BENEDICT
 • PAPA IOAN PAUL AL II-LEA PROMOVEAZA NUDITATEA

 • eXTReMe Tracker