header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

INTREBARI     SI     RASPUNSURI

INTREBARE:Consider acest gen de site-uri ca fiind nu un gest de iubire ci o sabie scoasa la vedere. Nu cu acest gen de site-uri vine pacea intre oameni! Pacat!....sunt dezamagit!
RASPUNS: Dragostea nu se bucura de nedreptate ci se bucura de adevar, o spune Sfantul Apostol Pavel. Gestul de iubire consta in demascarea intentiilor politico-economice ce stau la baza acestui ecumenism, termen preluat si denaturat din limba greaca, prin care se sugereaza globalismul. Biserica Ortodoxa se roaga dintotdeauna pentru pacea lumii, iubirea intre oameni si unirea Bisericilor, insa acest deziderat nu se poate implini trisand si ascunzand adevarul pentru a controla masele. Am aratat pe site cum ca alta era autoritatea episcopilor Romei in primul mileniu, precum si celelalte inventii ale catolicilor, precum hula Filioque, botezul prin stropire, dogma imaculatei conceptii, purgatoriul, infailibilitatea, primatul papal, ca sa enumeram doar unele, cele mai mari. Langa acestea se adauga si actiunile sustinute din partea catolicilor pentru a submina ortodoxia: uniatismul, prozelitismul, presiunile asupra Sfantului Munte, precum si alte actiuni de acest gen, care inca mai au loc! Sa intelegem ca dragostea sta in spatele acestor actiuni, atat a celor de subminarea ortodoxiei si a teritorialitatii tarilor ortodoxe, precum si in ereziile cu care Biserca Romano-Catolica s-a invesmantat? Sabia nu consta in faptul ca un site prapadit ca acesta vine si demasca intreaga mascarada. Sabia consta in toate actiunile romano-catolicilor, atat pe plan intern (religios), cat si extern (politic). Si noi suntem dezamagiti ca bietii catolici nu sunt in stare sa-sa recunoasca si sa-i asume aceste actiuni si se vad in continuare victime ale "extremismului" religios ortodox. Atata timp cat ei nu vor renunta la aceste actiuni de invrajbire si se vor considera in continuare "singura Biserica Adevarata", tratand adevarul ca pe unbun propriu, orice tentativa de dialog nici nu poate fi macar conceputa. A accepta dialogul in aceste conditii inseamna a trada adevarul de credinta si a ne sinucide. Inseamna a ne pierde identitatea nationala, culturala si spirituala si a imbratisa secularismul promovat atat de insistent de Biserica Catlica, mai ales dupa Vatican II, asa cum este aratat si pe site. Asadar pacea intre oameni este un proces care trebuie imbratisat de ambele parti. Noi suntem deschisi, ii asteptam si pe fratii catolici, cand vor pricepe. Pe de alta parte, trebuie subliniat ca dragostea este un sentiment divin, care nu are nimic in comun cu denaturarile de care sufera astazi. Cu alte cuvinte, evlavie nu trebuie sa fie confundata cu piosenia, iar dragostea si respectul reciproc nu trebuie sa fie confundate cu toleranta si ingaduinta raului, a pacatului. oare de ce este asa de greu de inteles?


INTREBARE:Acest site este de-a dreptul dezgustator. Mi-a lasat un gust amar. Se poate observa rautatea si egoismul celor care au scris acele articole. Inca sunt socata de acel document semnat de intreg sinodul si intreaga conducere a bisericii ortodoxe romane, care ii indeamna pe credinciosi la lupta.. sa nu se impace, sa nu se uneasca.. din cate stiu eu Cristos zicea.. iarta, iubeste, dar poate voi propovaduiti altceva si nu credinta adevarata cu care va tot bateti in piept.
RASPUNS:Hristos a promovat invtatura de iubire, a carui pilda suprema a fost chiar El. Insa, iubirea adevarata, care asa cum am spus i mai sus nu se bucura de nedreptate ci se bucura de Adevar. E-adevarat ca Dumnezeu este iubire, dar la fel de adevarat este ca Dumnezeu este si Drept Judecator, care va rasplati fiecaruia dupa faptele lui, pentru eternitate. Mantuitorul a mustrat pe farisei, precum si pe cei caldicei. De asemenea a rasturnat mesele vanzatorilor in Templu. Nu oricine ca zice "Doamne, Doamne" inseamna ca este ucenicul Lui. Mantuitorul, in pildele Sale, a vorbit deseori despre lupii in blana de oaie, despre pastori si cum ca oaia isi recunoaste pastorul. De asemenea El ne-a sfatuit mereu sa cerccetam duhurile si sa vedem ce ne invata. Biserica Romano-catolica prin Filioque si Imaculata Conceptie HULESTE Sfanta Treime si pe Maica Domnului. Un crestin adevarat nu poate hului pe Dumnezeul in care crede, nici persoanele pe care le iubeste. De asemenea, prin primatul papal, infailibilitate si pretentiile ce decurg prin acestea, catolicii defaimeaza pe fratii lor. Asa cum am aratat si pe site, primatul petrin nu are nici un argument, de nici un fel, iar istoria arata ca aceste invataturi sunt inventi aparute la sfarsitul primului mileniu, de cand BC a inceput sa inoveze si nici astazi nu s-a oprit din inovat. Socati ar tebuie sa fie catolicii, pentru modul in care liderii sai spirituali ii conduc, in iad, prin erezie si orgolii.


INTREBARE:De ce ii batjocoriti pe cei doi mari slujitori ai bisericii: Teoctist si Ioan Paul II care au inteles ca numai prin toleranta si ecumenism putem reuni Sfinta Biserica. Ei si-au spus unul altuia 'FRATE'. Eu, ca ortodox dintr-un sat ardelean,voi lupta pentru o reunificarea Bisericii prin toleranta si iubire nu prin racolare de credinciosi. Nu va mai temeti ca vi se "fura"oile'! Calificativul pentru site --atitator la ura--
RASPUNS:Frate draga, nimeni nu batjocureste pe nimeni. Fiecare e liber sa-si spuna unul altuia cum vrea, asta nu inseamna ca implica si pe cei din jur. Cat priveste pe Patriarhul Teoctist, Dumnezeu sa-l ierte, el a fost capul Bisericii Romanesti, EGAL tuturor celorlalti episcopi, si care nu poate face nimic de unul singur, cum nici Sinodul nu poate hotari impotriva Canoanelor Bisericesti si deciziilor Sinoadelor anterioare. Sa fie clar. Biserica are un cod de legi, care se cheama canonae, iar incalcarea acestor legi atrage in primul rand nulitatea actului savarsit, precum si diverse sanctionari disciplinare. Fratia ta, in acel sat ardelean, poti lupta pentru ce vrei, noi ortodocsii de pretutindeni luptam pentru nimic altceva decat pentru pastrarea nealterata a credintei ortodoxe. Nu stiu de ce este asa de greu de priceput... Nu ne este teama de nimic, o astfel de judecata, ca ne temem ca ni se fura oile, nu poate apartine decat unui om care nu a inteles nici cat negru sub unghie ce inseamna a fi ortodox si a te mantui. Macar ca va numiti ortodox, dar nu sunteti. Biserica Ortodoxa nu a facut niciodata prozelitism. Daca as fi rautacios, as spune ca nici misionarism pentru proprii ei credinciosi nu prea face, dapai prozelitism. Asa ca racolarea de credinciosi a BOR, teama de pierderea turmei si cele asemenea n-ar trebui sa va ingrijoreze. Mai cu seama eu vad ca politica promovata de BC a dus la saracirea vietii spirituale in Apus. Catedrale transformate in cluburi de noapte sau in muzee, actiuni seculariste de atragere a lumii la biserica, initiate prin miscarea Aggiornamento, toate acestea denota disperarea BC de a-si pastra credinciosii. Altfel fie spus, Ortodoxia nu sta in numarul mare de credinciosi ci in Adevarul de credinta. Biserica Ortodoxa nu este preocupata in mod obsesiv de a racola credinciosi, cum zici, pentru ca nu urmareste un scop pamantesc, un scop trecator. Biserica Ortodoxa trimite oamenii in Imparatia Cerurilor, prin Taine Sale si prin Harul lucrator care se afla NUMAI in ea, ca singura succesoare a apostolicitatii si sobornicitatii. Cine doreste, este invitat la masa, cine nu, n-are decat sa stea deoparte sau sa cineze in alta parte, e dreptul fiecarui...


INTREBARE:Ma intreb de ce nu a-ti pus ca optiuni de vot si : ostil, razboinic, razbunator, rebel, etc.?
RASPUNS:Din acelasi motiv pentru care n-am pus nici: excelent, grozav, descoperitor al adevarului, aparator al singurei Biserici a lui Hristos, etc.


INTREBARE:Oameni buni sunteti intr-o mare ratacire, daca voi care va considerati religiosi nu cunoasteti starea de pace ce exemplu puteti da sau ce pretentii puteti avea de la cei cu adevarat rataciti (nereligiosi, extremisti, teroristi, necivilizati, drogati, alcoolici, vagabonzi, etc.) chiar credeti ca cei mentionati mai sus nu fac parte din creatie? Daca sunteti cu adevarat iluminati dati-mi va rog un exemplu unde MANTUITORUL a specificat care religie este cea autentica.
RASPUNS:Si vrem sa ramanem "rataciti, cum suntem". Starea de pace vine din impacarea cu sine, din dragostea fata de aproapele care inseamna sa-i doresti binele nu raul si din comuniunea cu Adevarul. Mantuitorul a spus deseori sa pastram invatatura Lui si sa "ramanem intru El". Dupa inaltarea la Cer a Sa si trimiterea Duhului Sfant, Biserica a crescut si s-a dezvoltat. Ereziile in Biserica au fost lamurite de Duhul Sfant, prin gura Parintilor, atat cei participanti la Sinoadele Ecumenice, cat si ceilalti, teologi. Mantuitorul nu putea sa numeasca atunci toate zecile de mii de secte si sa aleaga una. Insa s-a autointitulat Calea, Adevarul si Viata si a spus despre sine ca este Dumnezeu, demonstrand indubitabil acest lucru. Mai departe, El s-a numit Cap al Bisericii, facandu-i pe Apostoli chivernisitori ai acestei Taine, promitandu-le dreptul la Judecata, alaturi de El. Fraza cu "spuneti-mi unde Mantuitorul a specificat religia autentica" arunca un relativism stupid in toata aceasta problema. Poate cineva sa dovedeasca palpabil ca Dumnezeu exista? Sau alte lucruri de acest gen care sunt vehiculate in mass-media? Nu, toate se accepta prin credinta. La fel si cei care au auzit Cuvantul Mantuitorului sau a Apostolilor, au aderat la el prin credinta, fara a cere timp de verificari, a reclama la politie "impostori" si a le cere cazierul, fara a trimite scrisori, etc.. La fel si cu Biserica. De si credem ca Mantuitorul este capul Bisericii si ca Biserica se guverneaza prin Duhul Sfant, atunci trebuie sa acceptam ca Duhul Sfant a calauzit Biserica de-a lungul anilor, si ca orice actiune solitara a fost, este si va fi impotriva Sfantului Duh, si a Bisericii. Orice actiune infirmata de Sfintele Sinoade este erezie. Mereu cand in Biserica a fost o problema, s-au convocat Sinoade, locale sau ecumenice (atentie, nu ecumeniste!). Parintii participanti la aceste Sinoade, au CONFIRMAT Sinoadele precedente si au luat decizii, "in Duhul Sfant". Ori invatatura de credinta a Catolicilor contravine Traditiei, contravine Istoriei Bisericesti. Este deci erezie pentru ca nu are confirmarea a-toata-lumea. Deosebirile care despart BC de Ortodoxie, sunt erezii, ele nu sunt ramuri ale aceluiasi copac, ele nu sunt afirmatii distincte care sustin acelasi adevar. Nu, ele se contrazic. Si se contrazic atat intre ele cat si Traditia, Istoria Bisericii.


INTREBARE:Oare pe ISUS i-l intereseaza religia sau poate CREDINTA? Chiar mai mult cea individuala si nu cea de turma manipulata de "baieti destepti". Vi se pare ca sunt putine probleme si conflicte in lume asa ca v-ati gandit sa mai aprindeti si voi niste paie putrezite? Pacat, mare pacat, ca tocmai cei orbi se pun calauze celor mai putin orbi. Dezamagire totala ptr. energia irosita cu acest site, cu un scop atat de josnic.
RASPUNS:Scopul nu e deloc josnic, daca stai sa te gandesti. Dar pentru ca ai o interpretare superficiala si chiar dusmanoasa, scopul te depaseste. Mantuitorul lasat anumite Taine spre urcusul nostru duhovnicesc. Acestea nemaifiind savarsite precum au facut-o Apostolii si Biserica primelor veacuri, duc la deteriorarea impactului lor asupra mantuirii noastre. Spre exemplu, nebotezarea si neimpartasirea copiilor este o erezie. Dar oricare ar fi asemanarea dintre Tainele catolicilor si Tainele ortodocsilor, trebuie subliniat, ca desi se invoca acelasi Dumnezeu, totusi schisma in care se afla Biserica Catolica, arunca semne mari de intrebare asupra valabilitatii tainelor ei. Ea se afla in afara Sinodalitatii si sub blestemele parintilor care au participat la acele Sinoade. Se afla sub aceste blesteme datorita faptului ca sustine erezii. O veste proasta pentru catolici si pentru ecumenisti, dar cat se poate de adevarata.


INTREBARE:Din articolul dumneavoastra reiese foarte clar ca nici nu stiti ce este aceea credinta si respect fata de semeni dumneavoastra. Parca ati fi niste inculti care prin acest articol incearca sa bage ura intre oameni. Traim intr-o societate libera dragi oameni, nu credeti tot ce vi se scrie in aceste articolele, cercetati inainte si aduceti dovezi ca in biblioticile din alte tari gasiti adevaratul despre istoria religiei si depre istoria acestei tari care traieste numai in minciuna. Nu ma mir ca biserica ortodoxa moare pe limba ei. Atata incultura, anacronism, stupizenie, nu am vazut de mult. Va mirati ca trec credinciosii la pocaiti...oare de ce? Nu cumva sunteti cu capul bagat prea tare in pamant. Mi-e jena de ce vad si aud. De unde scoateti toti dementii si incultii? Astia va conduc? Mi-e jena.
RASPUNS:Si noua ne este jena de astfel de "crestini", caldicei, care confunda respectul fata de aproapele cu toleranta fata de pacat si incurajarea hulei si ereziei. Nu stiu despre ce incultura este vorba, de vreme ce nu Biserica Ortodoxa a finantat Inchizitia si devreme ce nu Biserica Ortodoxa sustine arta sa-i zicem cel mult abstracta, ca sa nu folosim cuvinte mai aspre ce isi face loc in bisericile apusene. Nu Biserica Ortodoxa face bal mascat in biserica si nici discoteca. Nu Biserica Ortodoxa a distrus sute de alte biserici pentru ca-i stateau in calea prozelitismului si nu Biserica Ortodoxa a bagat in temnite tarani simpli care-si aparau credinta. Oare cine sa fie incultii si neglijentii, draga frate? Nu Biserica ortodoxa n-a complotat la uciderea unui Mihai Viteazu si nu s-a amestecat in viata niciunui alt popor, ca tot ai adus vorba de popoare tinute sub papuc. Cred ca tu nu cunosti urmarile Uniatiei din Transilvania. Sau poate cunosti dupa informatiile masluite in Apus...


INTREBARE:Crestini buni de ce vreti sa faceti din turma lui Cristos un camp de batalie intre frati si chiar o rusine pentru celelalte religii? Care este porunca cea mai mare a lui Cristos? IUBIREA! Atunci de ce pangariti invatatura lui cu instigare impotriva catolicilor? Va e frica ca va pierdeti turma? In fond este aceasi credinta dar cu traditii si ritualuri diferite. Admir liturgia ortodoxa pe care am cunoscut-o prin intermediul unui preot ecumenic catolic si va asigur ca ecest om nu avea nici o intentie de lup imbracat in blana de oaie. Ba mai mult suferea pt ca Mireasa lui Cristos, Biserica, este dezbinata. Este adevarat ca ecumenismul poate fii "periculos" dar eu nu cred ca lui Isus ii place sa vada cum Biserica sa este sfasiata de dezbinari. Eu ma intreb ce fel de spirit crestinesc aveti? Intoarceti-va la origini si vedeti ca avem aceeasi credinta si nu mai carcotati impotriva catolicilor ci rugati-va pt unirea Bisericii lui Cristos.
RASPUNS:Draga frate, nu avem nimic cu omul catolic sau de alta credinta. Site-ul se adreseaza numai si numai fratilor ortodocsi. Acest site condamna invataturile gresite ale catolicismului, din perspectiva unirii cu ortodocsii, nu are nimic instigator fata de omul catolic. Din contra, suntem constienti ca asa cum noi ne-am nascut ortodocsi, asa si altii s-au nascut in religii si culturi diferite. Respectam spiritualitatea fiecaruia si indemnam la solidaritate sociala, pentru ca problemele unui ortodox sunt aceleasi ca si acelea ale unui catolic sau musulman. Nu depre asta este vorba. Sunt ferm convins ca exista si printre catolici oameni care merg regulat la biserica si care-si vad de treaba lor, incercand sa ajunga la despatimire. Si noi suntem intristati de ruptura dintre Biserici si ne rugam, sincer pentru revenirea la o singura turma. Insa, nu putem trece cu vederea aceste invataturi gresite ale catolicismului care stau in calea dialogului religios. Tocmai pentru ca ne pasa atat de mantuire anoastra cat si de a altora pentru care avem o oarecare raspundere, din punct de vedere crestinesc, tocmai de aceea am ales a pune pe tapet aceste probleme. Din pacate, cei care nu au prea multe in comun cu meditatia sau cu interiorizarea, s-au simtit atacati de acest site, pentru ca au vazut in el nu un atac la ereziile BC, ci un atac la propria persoana. Reamaintim pe aceasta cale, celor de rea-credinta, ca nu este vorba de a avea ceva impotriva omului catolic, dar nu putem accepta ca unirea bisericilor, acest deziderat sfant, sa se infraptuiasca prin compromisuri si viclesuguri politice. De asemenea, desi situatia catolicismului din Romania este alta, ne exprimam profunda ingrijorare, si regretam cu durere decaderea in care se afla doctrinar Biserica Catolica. Incurajarea/Acceptarea homosexualitatii, promovarea unor spectacole lumesti in biserici, Liturghii dedicate animalelor, eliminarea Epiclezei, precum si celelalte aspecte invocate anterior, si promovate OFICIAL ne fac sa respingem aceasta unire, pana cand lucrurile nu se vor remedia. Tocmai asta sustinem si noi, intoarcerea la origini!


INTREBARE:Esti asa de sigur ca Ioan Paul al II-lea sau Mahatma Ghandi au ajus in iad? De unde? Din cate stiu Ghandi a facut mai multe impotriva varsarii de sange omenesc decat Biserica Catolica si ortodoxa la un loc. Toate Bisericile crestine au greselile lor...toate insa au in comun iubirea. Pe site-ul asta nu exista iubire. Toti oamenii fac si bine si rau (toti suntem supusi greselii) dar voi aici nu faceti decat sa aruncati cu pietre in greselile altora, din dorinta de a va pastra oile si de a le inmulti.
RASPUNS:In general n-as putea spune ca sunt sigur de mantuirea nimanui. Nici a mea, nici a altuia. Faptul ca esti ortodox asta nu inseamna neaparat ca te mantuiesti, ci doar ca ai acces la mantuire. Cat despre intrebarea de mai sus, da sunt aproape sigur ca cei doi se zbat acum in iad. Faptele bune nu tin locul credintei. Dreptii VechiuluiTestament se duceau toti in iad, desi erau sfinti si aveau fapte bune, ba chiar si Dumnezeu a stat de vorba cu ei, din nor. Pentru ca Hristos inca nu venise. Asa si acum, cine nu este cu adevarata Biserica a lui Hristos (exista Un Domn, o Biserica, un Botez) este in afara Bisericii si cel mai probabil nu se mantuieste. Toti suntem supusi greselii, si greseli exista si in BOR. Diferenta este ca nu sunt promovate oficial, ca in catolicism. Si mai lasa cliseele cu iubirea, ca iubirea nu tine locul credintei si a constientizarii relatiei cu Dumnezeu, mai ales ca iubirea pe care o invoci este una emotionala, subiectiva. Oare ar fi fost ibire sa incurajez secularismul, globalizarea, new-age-ul, care duc spre imparatia lui Antihrist? Cred ca iubirea de care pomenesti este o iubire de sine, una condamnabila, care-ti va aduce numai necazuri.


INTREBARE:Persoanele care nu stiu nici 1% din teologie sa nu mai scrie nici un comentariu. Acest site este cel mai naspa site care exista. Sa imi spuna si mie cineva ce inseamna Biserica Soborniceasca, va spun eu...inseamna credinta adevarata, iar BISERICA ROMANO CATOLICA ESTE BISERICA DREAPTA. Mai studiati teologie si apoi veniti cu comentarii...
RASPUNS:Ne-ai lamurit. Unde-ai fost atata timp, ca pe tine te asteptam sa vii sa ne salvezi de inselarea in care traim, spunandu-ne ca BC e Biserica adevarata. Dupa cum ai scris nici tu n-ar trebui sa comentezi, mai ai de citit pana la acel 1%. Nu stiu ce teologie ai facut fratia ta, din cate stiu exista o disciplina a Istoriei Bisericii Universale. Nu cred ca ai citit-o. Oricum, argumentele-ti lipsesc cu desavarsire. "Pentru ca asa zic eu" sau "Pentru ca asa zice papa", astea nu-s argumente...


INTREBARE:Ma dezgusta doar fanatismul si ura din acest site. Si pentru cei care sustin sus si tare ca "A LOR ESTE CEA DREAPTA" (indiferent de confesiune) le spun doar atat: este dreapta si fara a arunca cu pietre in altii.
RASPUNS:Acest site s-a facut din cauza intensificarii ecumenismului, care a dus chiar la slujirea in comun, fapt condamnat de Canoanele Bisericesti. Nu dorim sa aruncam cu pietre in nimeni, dar nici nu putem, tacand, sa incurajam aceasta miscare antihristica, anti-Biserica.


INTREBARE:Site-ul acesta este departe de ceea ce inseamna crestinism autentic, departe de inima lui Dumnezeu. In loc sa fie indemnati crestinii sa umble in tot ceea ce este drept si curat asa cum ne-a invatat Mantuitorul Isus, atentia este indreptata spre polemici, ura, judecata nedreapta, invatatura falsa!
RASPUNS:Tocmai, ca ii indemnam pe crestini sa umble in tot ceea ce este corect si crestinesc si le dam si exemple de cum NU trebuie sa umble. Spectacolele in biserica nu trebuie sa se intample, homosexualii nu trebuie impartasiti, desfraul nu trebuie incurajat, iar dansurile in jurul Sfintei Mese in loc de epicleza nu trebuie sa aiba loc. Animalele nu au ce cauta in biserica, iar Liturghia este ceva sfant care se defasoara intr-un cadru dedicat, sfintit, nu prin paduri, cu fular in loc de epitrahil si ghiozdan in loc de Altar. Mai intra pe aggiornamento si te mai uita pe-acolo prietene, ti-au scapat cam multe.


INTREBARE:Stiti de ce sunteti voi impotriva ecumenismului? Pentru ca nu intelegeti ce inseamna ecumenismul, l-ati inteles gresit, si nici nu vreti sa-l intelegeti. Ati apucat-o pe o carare gresita si va continuati drumul. Intai cercetati, apoi dati cu piatra. Nu va puneti semne de intrebare de ce in toate facultatile de teologie ortodoxe de la noi din tara se studiaza ecumenismul (si e prezentat ca ceva favorabil); de ce (cred eu) toti ierarhii Bisericii, in frunte cu patriarhul, il sustin? Nu vedeti decat in fata si nu va pasa de cei din jur. Poate ca Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, botezati ortodocsi sau nu. Poate ca e bine sa aplecam urechea si catre ei, si veti vedea ca vom mai descoperi putin din planul lui Dumnezeu cu "raucredinciosii". Sa lasam judecata in mainile lui Dumnezeu, caile Lui sunt departe de intelegerea noastra. Si daca le vom intelege partial in lumea aceasta, numai ascultand si iubind. Si ecumenismul nu inseamna ca trebuie sa ne luam dupa dogmele si practicile altora, iar cei care o fac, il inteleg si ei gresit.
RASPUNS:Bine ca l-ai inteles tu bine. Frate noi nu suntem impotriva dialogului bisericesc. Insa nu putem accepta viclenia cu care se discuta astazi si diversele interese, de tot soiul, numai duhovnicesti nu, care se ascund in spatele Miscarii Ecumeniste. New-Age scrie pe fruntile tuturor ecumenistilor, religia diavolului.


INTREBARE:Am ramas prostita de articolul scris despre padre pio. sincer nu m-am uitat si peste celelalte, dar daca sunt scrise in acelasi stil imi pierd vremea. fratilor deschideti ochii si vedeti despre ce postati aici ca citeste o lume intreaga. nu se poate sa se vorbeasca in termeni de eretic, demonizat despre unul din iubitii lui Hristos si anume padre pio. mai oameni buni cum spuneti voi ca epilepsia este o forma de demonizare sau febra este intalnita tot in cazurile de demonizare. asta e una din cea mai mare aberatie pe care am citit-o ) mai dar domnul nostru iisus hristos in gradina ghetsimani a plans cu lacrimi de sange si a spune evanghelistul ca l-a cuprins o tristete de moarte.unii ar putea afirma ca Hristos era depresiv, bolnav, luantic si alte abureli asa cum afirmati voi despre padre pio si altii... ati citit vreo scriere de-a lui padre pio? apoi sa aruncati cu noroi in sfintii lui Dumnzeu! nu mai sunt preoti ortodocsi care sa traiasca sf liturghie asa cum o traia padre pio! in concluzie: haideti sa avem RESPECT pentru valorile fratilor nostri, dragoste si nu vrajba si ura!
RASPUNS:Da, am citit scrieri de-a lui padre Pio si ii cunoastem si viata. Catolicii nu trebuie sa se simta prost, sau prostiti, cum zici, pentru ca si in Biserica ortodoxa au fost si sunt cazuri de inselare. Din pacate, inselarile de la Medjugorie, Fatima, sau cazul Padre Pio sunt tolerate din frica de a nu se diminua numarul credinciosilor. In lipsa minunilor adevarate sunt tolerate acestea, ca sa nu para ca romano-catolicii sunt mai prejos. Insa atat catolicii cat si ortodocsii trebuie sa cunoasca faptul ca sunt anumite criterii care confirma o minune, sau un miracol, si invers, sunt argumente care pot demonstra falsitatea acestor minuni. Ce s-a scris despre Padre Pio nu se vrea un atac personal ci din pacate se inscrie in sirul de false minuni dupa care alearga catolicii. Si intr-adevar, e foarte greu pentru un catolic sa recunoasca acest lucru.


INTREBARE:Site-ul vostru mi se pare demagogie pura...mai ales citatele selectate din Sfanta Scriptura. Cu ce drept spuneti voi ca doar ortodocsii se vor mantui? Oare aveti voi puterea sa mantuiti pe cineva...ma faceti sa rad...!
RASPUNS:Mantuirea vine de la Dumnezeu. Dumnezeu poata sa aseze in rai si un catolic si un budist, daca asa va crede de cuviinta. Nu suntem siguri pe mantuire, chiar daca suntem ortodocsi, insa prin faptul ca am pastrat deplina randuiala apostoleasca, fara a inventa sau a schimba ceva, nadajduim ca prin Harul Duhului Sfant si mila lui Dumnezeu, ne vom mantui. Acest lucru este putin probabil de partea celor ce-I hulesc numele, sau care nici macar nu sunt crestini. Dar oricum asta nu ne priveste pe noi, pe cine mantuieste Dumnezeu sau nu, ci daca noi ne vom mantui. Ori prin acest amestec de invataturi gresite, nimeni nu se mantuieste. Ce partasie poate avea intunericul cu lumina, adevarul cu minciuna?


INTREBARE:Si iata cum inca odata, merg pe un site Ortodox pentru a gasi iarasi rautati, informatii gresite si o atutidine de ura fata de toti cei care nu sunt ca voi. La un moment dat, am sa incep sa cred ca rautatea va reprezinta in mare parte. Mutumesc Domnului ca Patriarhul vostru nu gandeste ca voi. Pax et Bonum!
RASPUNS:Multumeste-i, multumeste-i, dar sa vedem daca pe lumea cealalta il vor ajuta aprecierile voastre. Patriarhul nu e Biserica. El este egalul episcopilor si are rol simbolic. Prea putin conteaza ce crede sau ce face patriarhul, desi este ingrijorator. Legile bisericesti sunt aceleasi pentru toti. Ce zici tu e ca si cum un hot s-ar bucura ca presedintele tarii nu este de acord cu legislatia. Mare bucurie!


INTREBARE:CUM VA PERMITE TI SA SCRIETI ASEMENEA ABERATII IN SITUL ACESTA IN LEGATURA CU PAPA SI VATICANUL. COMENTATI PROBLEMELE DIN BISERICA VOASTRA SI NU VA MAI UITATI IN CURTEA VECINULUI . NU VEDETI PAIUL DAR VEDETI BARNA ,,,,.
RASPUNS:Puteam citi nemultumirea ta si fara CAPS. N-am avea nimic cu papa sau cu Vaticanul, daca ei ne-ar lasa in pace. Dar cum nu o fac, atat prin declaratiile belicoase cum ca adevarul deplin se afla numai in BC, cat si prin miscarea ecumenista, pe care papa o vede ca ceva inferior ce va duce pe toti la "adevarul" Bisericii Catolice, atunci ne-am gandit ca ar fi bun un asa site. incearca sa vezi problema si din punctul nostru de vedere, daca poti, ceea ce ma indoiesc...


INTREBARE:Nici o treaba nu avetzi voi cu dragostea lui Xc, daca chiar atzi iubi precum El iubeste pe Tatal si viceversa, nu atzi avea timp de de aceste site-uri cu tente extremiste... facute de niste oameni cu pb. psihice, sunt ortodox le multzumesc parintzilor ca m-au fortzat sa ma duk la biserica si sa-l gasesc tarziu pe Xc in Sfintele Sacramente... mai mai ...se poate asa ceva? dupa 2000 de ani de crestinism... noi care ne tzinem mai marii teologiei asteia sfinte ...si sfintzi parintzi ...cred ca se rasucesc in morminte din cauza voastra...iubitzi fratzilor nu judecatzi gresit...haidetzi sa iertam la cine ne-a gresit...asa vom ajunge la mantuire...nu este asa? voi astia...superi dogmaticieni...sa nu incep cu filosofia , ca sa va inchid gura... jalnic suntetzi...sunt profun dezamagit...poate vetzi citi mesajul meu ...sper sa nu supar pe nimeni ...pace voua !
RASPUNS:Frate, intai ne faci oameni cu probleme psihice, iar in final spui ca speri sa nu superi pe nimeni? Pai de ce nu-ti masori cuvintele, atunci? Ori esti fatarnic? Judecam , frate ca asa ne indeamna si Sfantul Apostol Ioan, Apostolul Iubirii, sa judecam si sa discernem duhurile sa vedem ce ne invata. De aia judecam, ca sa facem o comparatie ca numai prin comparatie si alaturare se poate deosebi binele de rau. Noi iertam tuturor celor ce ne-au gresit personal, dar nu putem tolera minciuna prin care sufletele celor apropiati sunt conduse in pierzare. Iertam dusmanii proprii, dar nu-i iertam pe dusmanii Bisericii si ai lui Hristos, despre care avertizam din toti rarunchii. O SA VA PIERDETI SUFLETELE! VETI ARDE-N IAD PE VECI!


INTREBARE:Folositi-va timpul in scopuri utile, pentru a educa acest popor, pe care il considerati in proportie de 86% ortodox. Cu parere de rau remarc ca nu faceti altceva decat sa il pastrati la nivelul de turma necuvantatoare si platitor de impozite numai. Adveniat regnum tuum!
RASPUNS:Acum suntem la capitolul ecumenism. Ce se petrece in ograda noastra e o problema care ne framanta de mult timp si despre care s-a scris si s-a dezbatut, nu va fie teama, lucram si la acest capitol. Insa pentru ca acel popor de ortodocsi sa iasa din nebuloasa in care traiesc, mai depinde si de ei. Macar noi nu-i tinem sub capac in mod oficial. Harul inca lucreaza in Biserica Ortodoxa.


INTREBARE:Cei care emit astfel de teorii sunt fiinte primitive si obtuze; cu astfel de habotnici nu se va reusi niciodata unirea tuturor crestinilor!
RASPUNS:Iar cu laxisti ca voi, niciodata unirea Bisericilor nu va reprezenta unirea din primul mileniu, ci o salata otravitoare, un new-age antihristic, pierzator de suflet.


INTREBARE:Presupun ca ati citit macar...putina...istorie si teologie inainte de a face acest site. Si totusi??? De ce scriti incoerente?? Ortodoxia nu are uniformitate in doctrina? Fiecare credeti ce vreti? Sunteti mai incuiati la minte si fanatici ca Musulmanii. Nici nu vreau sa imi mai consum energia scriind aici. Oricum nu ai cu cine sa discuti. Foarte dezamagita...
RASPUNS:Impresia mea este ca nu am eu cu cine sa discut, pana acum prezentandu-mi numai argumente emotionale, subiective, lipiste de orice substanta. Ortodoxia nu are uniformitate? E unitate in diversitate. Catolicismul este rece. Este ceva impus de la Roma. Ortodoxia da posibilitatea fiecaruia sa-i zugraveasca duhul in orice chip voieste, neabdicand, ineintelels, de la dogmele sale. Neunitatea de care vorbesti, reprezinta tocmai una din "aromele", din nuantele ortodoxiei, ca o gradina cu mai multe flori. Insa la nivelul tau, nu preai ai cum sa observi. Si ne mai trimiti pe noi la rafturi...


INTREBARE:Va rog frumos sa nu mai spuneti ca aparitiile Sfintei Noastre Mame, Sfanta Fecioara Maria, sunt niste erezii. Va rog frumos sa nu mai luati in bataie de joc pe Papa Ioan Paul al II - lea. Ecumenismul nu este o erezie. Daca nu acceptati religia catolica impreuna cu toate adevarurile credintei,atunci va rog,cu cel mai mare respect sa nu ne impartasiti parerea dumneavoastra.Va rog frumos sa nu va suparati. Acest mesaj nu a fost scris pentru a va supara,ci pentru a va determina sa intelegeti ca pana la urma va fi o singura turma si un singur Pastor.Nu va mai exista dezbinare. Cu prietenie, cineva care tine la dumneavoastra si va doreste binele.
RASPUNS:Ne doresti binele? Pai si diavolul a inselat-o pe Eva tot sub acest pretext... Nu noi spunem despre ecumenism ca este erezie, altii mai duhovnicesti ca noi au spus-o. Tu n-ai citit ce-am scris pe site? Tu ar trebui sa ne multumesti ca-ti deschidem ochii si iti aratam inselarea in care traiesti. N-ai nici cea mai mica idee cum sa deosebesti adevarata minune de inselare, fie presupunand ca la Fatima si Medjugorie se petrec minuni, si ar fi nevoie sa le deosebesti de inselatorii. Care sunt inselaril edin BC, sau voi sunteti lipsiti de ele?


INTREBARE:Fotografii, fotografii! Si ce a zis Mintuitorul: "nu judecati si nu veti fi judecati!" Sa ma scuzati dar ce isi poate imagina, cu sau fara rea vointa, cineva care nu cunoste obiceiurile ortodoxe, vazind persoanele cu capul sub vesmintul preotului ortodox. Cit despre locuri nepotrivite ,sau oameni nepotriviti (indieni africani etc) cine suntem noi sa judecam??? Nu suntem toti creatia Domnului? Si cum poate creatura sa-i reproseze CREATORULUI ca a facut locuri /fapturi nepotrivite? Mintuitorul nu a aluat masa cu vamesii? Danseaza in biserica (nu ca ar fi genul meu) dar nu cumva si regele David dansa in cinstea Domnului?". Si daca ei (catolicii)gresesc, ii gresesc Domnului,nu biseriicii Ortodoxe! si atunci "Cel fara de pacat sa aruce primul cu piatra!" Isus nu a aruncat cu piatra ! Tu oare esti mai curat la suflet decit Mintuitorul care a murit si pentru tine??? Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne umple sufletele ce dragostea Sa,Iar Sfintul Duh sa ne lumineze mintile pentru al Putea Cinsti cu vrednicie pe Dumnezeu Tatal ,Fiul Si Sfintul Duh! AMIN.
RASPUNS:Paragraful de care zici nu se refera la a nu discerne si a fi prosti. pasajul se refera sa nu osandesti pe om pentru slabiciunea firii lui, de care toti suferim. Asa este si nu facem asta. Insa cand aceste slabiciuni vor sa treaca drept virtuti si sunt promovate oficial, inca de la cel mai inalt nivel, atunci nu mai e vorba de smerenia de a nu osandi si de greseala de a tace. La Aggiornamento este o poza cu un cardinal care a renuntat la hainele bisericesti si s-a deghizat in pacala, luand parte la un spectacol TV. Acest lucru nu se face. Sau calugari catolici care au binecuvantare de la mai mrii lor sa cante la concerto rock sau sa faca nu stiu ce lucruri lumesti. Aici nu mai e vorba de inselaciune ci de fapte organizate, sustinute, planificate, premeditate. Da, si David probabil dansa in biserica :) dar era un dans ritualic, pe cand acestia care fac aceste danturi sunt pagani: hindusi, indieni, etc., cu alte cuvinte nu fac parte din Biserica. In Vechiul testament, daca tot ai adus vorba, evreii aveau porunca sa nu se amestece cu "neamurile". Restul ce zici e gargara...


INTREBARE:Daca Isus a spus ca toti sa fie una , v-a fii, cand , unde, cand si cum nu stim, poporul a vorbit deja sa ne amintim de strigatul lui in parcul Izvor la vizita papei Ioan Paul al II -lea, UNITATE, daca vrea Isus, asa v-a fii , indiferent cine se v-a opune fie ei catolici, ortodoxsi...
RASPUNS:O greseala des intalnita, se scrie ortodocsi si nu ortodoxi sau ortodoxsi. De asemenea, corect este ortodoxie nu ortodoxism. Unitatea de care vorbesti exista deja in Biserica Ortodoxa. Iar Mantuitorul nu spune ca toti vor fi una, ci ca toti sa fie una, ceea ce e cu totul altceva. Va asteptam sa va intoarceti la ortodoxie, daca vrei sa se implineasca acest cuvant al Mantuitorului. Renuntati la erezii si inventii, la orgoliu si pretentii si atunci vom fi iarasi una.


INTREBARE:Ce se scrie in acest site este o minciuna, pentru ca toti aceia care sunt fundamentalisti religiosi, pe undeva in inima lor sunt destul de vicleni si inselatori. Discursurile goale nu au nici o importanta. Marea majoritate a episcopilor ortodocsi au claborat cu securitatea oferind comunistilor informatii in schimbul promovarii. Hai sa ne uitam fiecare in curtea proprie, fara sa tot aratam cu degetul pe celalalt!
RASPUNS:Da, au colaborat, dar aici e vorba de invatatura unei Biserici (Rasaritene si Apusene) nu de greseala unor prelati (catolici sau ortodocsi). Faci diferenta?


INTREBARE:Am dat si eu pe acest sait si am ramas profund indignat ca unii din aceasta biserica adevarata cum va numiti voi, nu stiu absolut ce inseamna ecumenism si ce inseamna biserica, ce inseamna a crede, ce inesamna a trai iubirea despre care vorbeste Cristos in evanghelie. Cred ca se vor mantui inainte noastra musulmani pentru ca ei nu sunt divizati cum suntem noi crestinii si nu arunca cu noroi intre ei cum facem noi crestinii si cred ca acele cuvinte ale lui Cristos sunt valabile pentru noi cei de astazi: "Imparatia cerurilor va fi luata de la voi si data unui alt popor car o va face sa aduca roade". Voi cei care va ocupati de aceasta pagina de internet ar trebui sa reflectati la aceste cuvinte.
RASPUNS:Ba si musulmanii sunt foarte divizati. Vezi ca nu stii? Nu citesti cum se bat siitii cu sunnitii prin Irak, Iran si alte parti? Cat priveste Cuvantul Mantuitorului scris de tine, se refer la alt aspect, si e depasit, s-a si implinit deja.


INTREBARE:Am citit niste aberatii uriase pe acest site!!!Nu stiu cum nu va este frica de d-zeu sa afirmatii toate aceste idee....doctrine...dar de fapt ce frica...ce D-zeu...ca voi sunt stapaniti de SATANA!!! Oricum...D-zeu sa aibe mila de sufletele celor ce il calomniaza!!
RASPUNS:"Cu Beelzebul scoate pe demoni", asa-i ? Dar cum poate o imparatie sa se destrame pe sine?


INTREBARE:Sunt foarte suprata ca exista un asemenea site. Unde este iubirea, dragostea, respectul, blandetea, indelunga rabdare pe care ni le-a oferit Isus spre invatatura cu atata sacrificiu si dragoste? In nici un caz in cele scrise de voi pe site. Dumnezeu sa va lumineze pe mai departe!
RASPUNS:Si noi suntem foarte suparat ca exista Miscarea Ecumenista. Unde este iubirea, dragostea, respectul, blandetea, indelunga rabdare pe care ni le-a oferit Isus spre invatatura cu atata sacrificiu si dragoste?


INTREBARE:Era un tip pe care il chema Petru si pe care Isus il alesese piatra a comunitatii si lui si ii spusese ca el va avea cheile impartiei si ca ceea ce va desface pe pamant sa fie desfacut si in cer.
RASPUNS:Am scris despre "tipul" ala la rubrica despre Primatul papal. Dar se pare ca ti-a scapat...


INTREBARE:O tampenie fanatica situ asta!!! bravo drept credinciosilor.... sau stramb credinciosilor???? nici nu mai stiu... Promit ca am sa ma rog pt voi! in credinta mea a arunca cu noroi in celalat e un pacat!!!!!
RASPUNS:Vorbe goale, daca te-ai ruga, in religia ta si in felul tau, Dumnezeu ti-ar fi descoperit. Tocmai asta e problema, ca nimeni nu se mai roaga in ziua de astazi...


INTREBARE:Sincer ma intrebam dak situl asta e contra bisericii catolice sau contra celei ortodoxe. zilele trecute meditatia zilei suna cam asa "NU va luati dupa apostatii din sanul BOR !" concluzia clara e ca cei ce au creat acest site ei sunmt niste slujitori ai satanei ce invita la razvratire impotriva autoritatii. Ma intreb sincer dak autorii acestui site nu vor ruperea in bucatele a bisericii lui Cristos. Ecumenismul dpv ortodox inseamna ca biserica catolica sa accepte ceea ce biserica ortodoxa considera ca drapta credinta. Ceea ce ar insemna ca ecumenismul ar ajuta biserica catolica sa intre pe fagasul normal. Motiv pt care ierarhii ortodocsi sunt f implicati in ecumenism. Gandidnd din perspectiva ortodox ecumenismul reprezinta si aducerea oitei ratacite in staul.
RASPUNS:Nu e vroba de razvratire. Dar daca autoritatea bisericeasca abdica de la ce a jurat cu mana pe Biblie sa slujeasca, oare asta cum se cheama? Nu tradare? Nu apostazie? Imi poti raspunde? Cu ecumenismul s-au lamurit toti: Rusii, Bulgarii, Georgienii, Sarbii s-au retras OFICIAL din aceasta miscare, denuntand-o ca fiind eretica si pagubitoare mantuirii. Si Sfantul Munte Athos este impotriva ecumenismului. Nu mai ramane decat Patriarhul de la Constantinopol si putinii lui supusi, in frunte cu ierarhii BOR, prea lasi sa reactioneze, nu numai fata de ecumenism, ci si fata de alte probleme. Deh, compromisul cu regimul comunist, bata-l vina. Oamenii Securitatiii in fruntea Bisericii, cozile de topor, asa se distruge padurea...


INTREBARE:Sa va ierte Dumnezeu pentru ura si ignoranta care dati dovada. Va veni curand ziua adevarului, cand va veti destepta si voi...
RASPUNS:Nu chema Ziua asta a Adevarului prea intens. S-ar putea sa vina... Si sa regreti...


INTREBARE:Cum va permiteti voi, niste oameni de rand, sa judecati, sa emiteti pareri sub forma de adevar absolut??????? Catolcii nu au botez valabil? Nu il au pe Duhul Sfant? Nu avem Liturghie, Sacramente? Habar nu aveti de nimic, nu puteti intelege nimic, luati-va valul mandriei de pe fata, si cercetati, si rugati pe Duhul Sfant sa va lumineze, si sa va elibereze de ura si autosuficienta de care dati dovada. Una e sa fi ignorant, sa nu poti intelege anumite fenomene care te depasesc, si alte sa iti permiti (in numele cui?), sa vii ca un judecator sa iti bati joc de Padre Pio, de aparitiile de la Medjugorje, Lourdes, Fatima, de mesajele Sfintei Fecioare Maria. Nu ati inteles nimic din mesaje. Nu ati inteles absolut nimic, si nici nu ati incercat. Stiti voi cati ortodocsi merg la Medjugorje? Sau aveti impresia ca Fecioara Maria a venit doar pentru catolici? Nu ati inteles in ce vremuri traim, si care trebuie sa fie aportul nostru pentru salvarea sufletelor. Toate asa zisele voastre argumente, sunt atat de puerile, incat ne intrebam ce anume ati studiat in legatura cu aparitiile, cu Biserica Catolica, ca e clar ca sunteti pe langa total. Daca va oboseati sa va informati, sa cititi continutul mesajelor de la Fatima, Lourdes, Garabandal, Naju, Dozule, Medjugorje, si atatea alte zeci de locuri din lume in care Fecioara apare catolicilor (asta sa fie problema voastra?), ati fi vazut legatura dintre mesajele de la inceputul secolului, si a celor actuale, si in loc sa va pierdeti timpul acuzand de erezie Biserica Catolica. Ce mai jubileaza diavolul. V-ati intrebat oare de ce doar ortodocsii ii acuza mereu pe catolici, pe cand nicaieri, nu am auzit vreun preot catolic sa critice alta religie. Sunt dezgustata de acest site. Oricum, ati facut un mare deserviciu Bisericii pe care o reprezentati!
RASPUNS:Vorba ta, ce va mai joaca diavolul! Da, spre mirarea ta, am citit carti intregi despre aparitiile de mai sus. Inselare curata. Voi nu stiti ca diavolul poate lua chip de inger? Va gadila orgoliul si va place. Pai catolicii nu prea critica nimic. Nici pacatul, nici secularismul, nici cipurile, nimic... Mai iesa pe post odata la 2 ani sa se afirme singurii detinatori ai adevarului, in rest... Dupa faptele lor ii veti cunoaste. Pai daca situ asta face rau Bisericii, catolicismul face rau crestinismului: showuri in Biserica, legalizarea prezervativelor, pregatirea de misionari pentru martieni, acceptarea evolutionismului, inchizitia, clisee precum "crede si nu cerceta" straine de ortodoxie si de crestinism, toate smintelile astea, care ne sunt reprosate si noua, apartin catolicismului.


INTREBARE:Mai baietas, aberezi intr-una. Nu te mai fa de ras, ca e suficient cat te-ai facut deja. Deci ia sa vedem:
1) unde sunt show-urile in Biserica Catolica? Cred ca ne confunzi cu protestantii.
2) Dovedeste ca prezervativele sunt legalizate (mama ce exprimare) in Biserica Catolica, cu documente, nu vorbe.
3) "crede si nu cerceta" ai tu habar cine a spus? Si daca nu, cauta pe google repede, ca te faci de ras, si dupa ce gasesti, si vei spune ca stiai oricum, te rog sa ne demonstrezi legatura intre " crede si nu cerceta, si Biserica Catolica".
4) acceptarea evolutionismului? Daca ar accepta asa ceva, l-ar nega pe Dumnezeu. Ia sa ne arati documente in care se ateste ce zici tu. Hai ca deja faceti balci.
RASPUNS:1) http://eresulcatolic.50webs.com/aggiornamento.html
2) http://eresulcatolic.50webs.com/actulsexual.html , http://eresulcatolic.50webs.com/prostituata.html , http://eresulcatolic.50webs.com/cardinalprezervative.html , http://eresulcatolic.50webs.com/prezervative.html , http://eresulcatolic.50webs.com/ ,
3) Inchizitia nu am tratat-o in randurile acestui site. Dar daca ma provoci...
4) http://eresulcatolic.50webs.com/contestabiblia.html , http://eresulcatolic.50webs.com/ereziiratz.html , http://eresulcatolic.50webs.com/nuditate.html
Pentru alte articole pe aceasta tema, poti apela si tu la google, ca nu e partizan :). Bun, acuma ca ti le-am aratat ce spui?


INTREBARE:Daca te rogi cu ereticii, rugaciunea nu ajunge la aceasi Dumnezeu?
RASPUNS:Tu ce zici? Noi spunem ca nu.


INTREBARE:1. Nu aveti cum sa va promovati propria credinta (daca aveti vreuna) defaimand credinta altora;
2. Nu sunteti desteptatorii planetei. BC este cel mai important izvor mondial de stiinta si cultura inclusiv calendarul Gregorian dupa care va ghidati. Nu aveti nici macar cum sa invatati intr-o viata totul despre cultura catolica dar sa mai si combateti. Cea mai tare academie din lume este Academia Papei. Voi cu toti ciobanii (sf.becalii, sf. cleopa etc) nu aveti cum sa intelegeti opere gen Divina Comedie. Cand BC avea ordine cavaleresti dupa care se fac filme voi va turcificati cu totul. Nu mai va dati Isusi falsi, desteptatori ai neamului ca nu sunteti.
3. Domnul a promis primului Papa Sf. Petru atunci cand i-a incredintat formarea Bisericii (pe aceasta piatra imi voi construi Eu Biserica) un lucru foarte clar: LOCUINTA MORTILOR (SAU SATANA) NU O VA PUTEA CUCERI. Deci nu va mai chinuiti ca nici macar Cel Rau nu va putea cuceri BC (Biserica Catolica sau Biserica Lui Cristos).
4. Biserica nu poate fi decat CATOLICA nu poate avea caracter local (romaneasca, bulgareasca etc). Biserica este una apostolica si catolica restul sunt circuri uneori hazlii. Ortodocsii se bat intre ei pe parohii si pe influente regionale si statale. Astea sunt exclusiv fapte din recuzita Satanei si nu au nimic in comun cu Domnul.
RASPUNS:1) Nu promovam credinta ortodoxa, criticam ecumenismul. 2) BC are in sanul ei anumite valori culturale si oameni ilustri, dar asta din punct de vedere lumesc. Eu vorbeam din punct de vedere religios, ca dupa sfarsitul lumii, tot ce este lumesc cade. Ca veni vorba de valori, nici Rasaritul nu sta mai prejos. Bizantul a fost un ciclu complet de cultura si spiritualitate, iar in secolul X, apusenii nu cunostea furculita si baia, conform istoricului Runciman. De asemenea, in Spania, arabii au creat adevarate opere arhitecturale. Academia Papaei? De-acolo pleaca cei care-i vor catehiza pe martieni? Nu vad legatura dintre Becali si pr. Cleopa... Cand Apusul avea ordine cavaleresti... Care cavalerie, aceeasi care a jefuit Bizantul si Ierusalimul? Cand Apusul turna filme, noi turnam biserici si manastiri. Si oricum pe noi nu ne mustra constiinta ca am distrus popoare si culturi, ca pe voi. 3) Sf. Petru primul papa? :)) Doar in imaginatia voastra. Argumetele le cititi la Primtul Papal. 4) Biserica nu a fost centralizata niciodata. Asta e de la Satana, primatul papal si infailibilitatea papei.


INTREBARE:Mai bine ai face un site prin care sa promovezi valorile ortodoxiei, doar acelea, fara sa faci o comparatie intre ortodoxie si alte religii.
RASPUNS:Vicleanule! Te arde? O piatra de mult pret, fie ea stralucitoare, devina mai valoroasa cu cat, pin comparatie, le depaseste pe altele. Acest site nu se vrea a fi unul care promoveaza ortodoxia in dauna catolicismului, ci unul care vrea sa pastreze ortodoxia neintinata.


INTREBARE:De abia astept sa le arat prietenilor mei ortodocsi situl acesta... Puteti sa mai taiati cativa de pe lista Biseriocii Ortodoxe. Nu ai idee cat ma bucur si asa nu va inghiteau de fel si va criticau.... UHUUUUUUUUUUUU ati mai pierdut ceva....... Mai sunt si alte situri de gen ca incetu cu incetu in cativa ani biserica catolica in Romania o sa creasca cu cateva sute de mii. Multa bafta la pierdut enoriasi.
RASPUNS:Stai linistit frate, ca nu ne faci decat un bine. Pleaca cei superficiali, crestinii adevarati raman. Nu cantitatea conteaza, ci calitatea. Nu stiu cat o sa creasca BC, vad ca in Apus isi cam inchide bisericile.eXTReMe Tracker