header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

CREDINTA     ORTODOXA

"Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si mainile noastre au pipait despre Cuvantul vietii, - si Viata s-a aratat si am vazut-o si marturisim si va vestim Viata de veci, care era la Tatal si s-a aratat noua - ce am vazut si am auzit , va vestim si voua, ca si voi sa aveti impartasire cu noi. Iar impartasirea noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Iisus Hristos" [I Ioan 1, 3].
Acestea sunt cuvintele Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan si nu gresim daca spunem ca el vorbeste in numele tuturor Apostolilor. Mantuitorul Si-a ales Ucenicii si i-a trimis pe ei la propovaduire, trimitandu-le lor Duhul Sfant. Biserica - totalitatea tuturor credinciosilor - a fost intemeiata la Cincizecime, cand Duhul Sfant S-a pogorat peste Apostoli, ca implinire a fagaduintei facute de Mantuitorul Hristos cum ca "Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va da voua ca sa fie cu voi in veac" [Ioan 14, 16]. "In ziua aceea veti cunoaste ca Eu sunt intru Tatal Meu si voi in Mine si Eu in voi" [Ioan 14,20]. Iar cand vom primi Duhul Sfant "Acela va va invata toate cele ce v-am spus Eu" [Ioan 14, 26]. "Cel ce ramane in Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic. Daca ramaneti intru Mine si cuvintele Mele raman in voi, cereti ceea ce voiti si se va da voua. Iar daca cineva nu ramane in Mine se arunca afara ca mladita si se usuca; si le aduna si le arunca in foc si ard" [Ioan 15, 5-7]. Asadar, orice purtatorii de Duh Sfant vor cere, se va da lor, iar cel in care nu salasluieste Duhul Sfant, acela nu poate face nimic. Prin urmare, temelia Bisericii este Sfantul Duh.
Inca pe cand Mantuitorul umbla printre noi, erau care propovaduiau in numele Lui [Luca 9, 49; Marcu 9, 38]; si Sfantul Apostol Pavel, in Epistola catre Corinteni, lupta contra acestora.
In ziua de astazi, acesti falsi propovaduitori s-au inmultit exponential. Ei cred ca propovaduiesc numele Lui Hristos, dar se fac hulitori ai Acestuia. Si tot astazi, semn al vremurilor de pe urma, caci numai in acele zile se poate intampla asa ceva, prin miscarea ecumenista, se doreste unirea tuturor falsilor propovaduitori, a tuturor mincinosilor si hulitorilor, intr-o singura Biserica. Nu stim ce nume va purta, dar cu siguranta va apartine Antihristului, asa cum Biserica dreptmaritoare apartine lui Hristos. In aceste vremuri tulburi, oamenii sunt inselati, manipulati sa creada ca toti ne rugam aceluiasi dumnezeu, ca desi exista diferente intre noi, acestea sunt minore si se pot depasi. Lucrurile, insa, nu stau deloc asa! Chiar daca "frumos este ca fratii sa fie impreuna" [Ps. 132, 1], unirea Bisericilor nu se poate face decat daca ereticii renunta la ereziile lor si revin la Ortodoxie asa cum a fost Biserica inainte de schisma, intemeiata pe cele 7 Soborare a toata lumea. Iar unirea Bisericilor este lucrarea Sfantului Duh, prin urmare avem nevoie de cat mai multi purtatori de Duh Sfant, iar nu de ecumenisti.
Apusenii trebuie sa renunte la inovatiile lor si sa se caiasca pentru faptul ca nu au pazit porunca Apostolului care spune sa nu schimbam nimic, macar inger din cer ne-ar invata altfel [Gal 1, 8].

eXTReMe Tracker