header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

DESPRE     SITE

Acest site s-a nascut din necesitatea de a informa fratii ortodocsi de eresul catolic si apostazia ecumenista. Este trist ca se doreste cenzurarea oricarei atitudini antiecumeniste, deoarece contopirea tuturor auto-proclamatelor Biserici intr-una singura, Ecumenista, este vatamatoare de suflet, iar omul de rand trebuie sa cunoasca acest lucru. Regretam cu totii faramitarea Bisericii Celei Una si indemnam pe toti ceilalti sa revina la Ortodoxie, pentru a reface unitatea de la inceput. Este lipede pentru oricine care detine minime cunostinte teologice si istorice, si care este sincer cu el insusi, ca Biserica Ortodoxa este continuatoarea Bisericii Sobornicesti, si ca mantuirea in afara ei este discutabila. Regretam ca majoritatea crestinilor nu se apleaca spre a analiza cauzele care au dus la Schisma si implicit la faramitarea in atatea confesiuni crestine. Ne pare nespus de rau ca majoritatea inteleg sa-si apere credinta cea mai apropiata de inima lui, fiind subiectivi in argumentare si catalogandu-ne in fel si chip. Acest lucru este o dovada certa a lipsei de informatie, justificata, probabil, ori prin lipsa de timp de care ne vaitam toti, ori din lenea spre studiu. Nimic de pe acest site nu este trucat sau rastalmacit, de aceea dorim ca si voi, vizitatorii acestui site sa nu rastalmaciti cele scrise aici. Lipsa de iubire de care suntem acuzati este neindreptatita. Dragostea nu se bucura de nedreptate ci se bucura de Adevar. Ea este nefatarnica, nu sufera ale sale si nu doreste raul. Nu discutiile inter-religioase duc la unirea Bisericii ci renuntarea la interesele proprii, la fatarnicie si formarea de oameni duhovnicesti in tot locul.
Cat despre tonul site-ului, el denota disperarea la care ne-au adus unii apostati din sanul BOR, care au uitat de responsabilitatea ce le revine ca pastori, sfasiind turma din interior, comportandu-se de parca ar fi stapanii sufletelor noastre.
Am fost vizitati o data de papa si urmeaza sa vina si a doua oara. Unde ati vazut voi la Sfintii Parinti sa intampine cu lauri pe eretici si sa dea banchete in cinstea lor. Cei care ne indeamna la unirea cu catolicii nu ne cred numai naivi ci isi bat de-a dreptul joc de noi. Mantuitorul Hristos ne invata sa ajutam pe aproapele nostru, sa-l iubim, indiferent de rasa si religie. Si, intr-adevar frumos si crestineste este. Dar de vreme ce ne putem sacrifica averea chiar si viata in folosul aproapelui, totusi nu putem sacrifica si adevarul. Pentru ca averea si viata ne apartin noua, iar adevarul este al lui Hristos.
Suntem invatati sa cercetam duhurile si sa vedem ce ne invata [I Ioan 4, 1]. Ni s-a spus imperativ sa nu schimbam nimic, sa nu adaugam nimic, macar inger din cer ne-ar invata altfel [Galateni 1, 8]. Dar va veni vremea cand oricine ne "va ucide va crede ca aduce inchinare lui Dumnezeu" [Ioan 16, 2], pentru ca ni s-a dat nu numai sa credem in El ci sa si patimim pentru El [Filipeni 1, 29].
Minoritatile de tot felul pretind drepturi si ne flutura Charta Drepturilor Omului pe sub nas, dar cand vine vorba de ortodoxie, acestea nu se mai aplica. Devii brusc extremist, intolerant, homofob. Asta ne face sa credem ca de fapt, drepturile omului sunt asezate pe un piedestal atat de inalt incat nimeni nu ajunge la ele si provoaca mai mult haos decat buna-randuiala. Ortodoxia este ponegrita tocmai datorita faptului ca opune un alt mod de viata decat cel consumist din Occident. Este axata pe asceza, pe rugaciune, pe smerenie, pe altruism, lucruri infricosatoare pentru apuseni.
Nu suntem extremisti, nici fundamentalisti cum vor sa ne scoata unii si nu suntem nici neascultatori fata de ierarhii nostri, dar ascultarea si supunerea merg pana la punctul in care este afectata credinta. Nu putem sa nu remarcam ce au facut si ce fac unii ierarhi din lacasurile sfinte construite cu mare truda si smerenie de inaintasii nostri, iar cand zicem aceasta ne referim mai ales la IPS Daniel, care a transformat aproape toate manastirile de traditie din Moldova in centre ecumeniste. Duhovnicii si cei ce doresc o viata duhovniceasca, fie ei mireni sau monahi, sunt prigoniti. Il anuntam pe aceasta cale pe IPS Daniel, pe complicii lui precum si pe toti care cred ca pot sa ne impuna ce si cum sa gandim, ca numai Dumnezeu este stapan pe sufletele noastre: El ni le-a dat si la El se vor intoarce, iar noi nu vrem sa le pangarim participand la intrunirile lor ecumeniste.
Suntem de acord cu libera exprimare a oricui si cu eliminarea totalitarismului de orice fel de pe scena internationala (desi insasi noua Uniune Europeana care sustine ca respecta drepturile omului si dreptul la libera exprimare si asociere pare a fi un sistem totalitar), dar nu vedem de ce simpla aparare a ortodoxiei este socotita bigotism.
Nu purtam ura asupra niciunei confesiuni! Nu instigam la ura, asa cum am fost acuzati pe nedrept. Nu dorim raul nimanui, din contra, numai iubirea pentru aproapele si obligatia de a vadi "de pe case ceea ce ei ne soptesc la ureche" au fost motivele pentru care am pornit acest site!
Nu vrem decat sa ne folosim de dreptul nostru de a alege. Si alegem sa fim cu Hristos, nu cu ereticii, nici cu paganii!

Pentru aceasta subscriem la:

          
PROCLAMATIA OFICIALA
a monahilor ortodocsi romani
,
http://www.mirem.8k.com
catre binecredinciosul popor ortodox roman,
Sfintului Sinod si intregii Biserici Ortodoxe de pretutindeni


Ai nostri Arhipastori si preaiubiti frati intru Hristos,
Semnatarii, parinti ai manastirilor din Romania, stareti, ieromonahi, monahi si monahii, ridica glas de chemare la unitate si marturisire catre toata suflarea ce-si marturiseste ortodox crezul si vietuirea. Cu totii mostenim rinduiala - incredintati fiind de Sfintii Parinti - ca orice hotarire in Biserica Ortodoxa sa se faca canonic, unanim si conform predaniei patristice. Noi monahii, ca unii ce intreit ne-am fagaduit lui Dumnezeu si ni s-a incredintat Adevarul ortodox spre marturisire, nu putem incalca si nici trece peste ceea ce Proorocii au profetit, Sfintii Apostoli au propovaduit si De-Dumnezeu-Purtatorii Parinti au hotarnicit la cele Sapte Soboare Ecumenice si Locale. Astfel, Canonul 15 intocmit la al Noualea Sinod (I-II) din Constantinopol de la anul 861, spune despre cei ce propovaduiesc public eresul sau il invata in Biserici, sa fie indepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarima unitatea Bisericii. In acest fel toti devenim strajuitorii adevarului in Biserica si purtatori de grija ai Sfintei Traditii calauzitoare catre mintuire.
Raminem inmarmuriti privind la hotaririle ce reprezentantii Bisericii Ortodoxe le iau privind viata Bisericii ce o pastoresc. Am tot nadajduit ca toate aceste neimpliniri se vor opri, dar ne-am inselat. Am inceput sa credem ca de la inaltimile la care sunt, nu se mai vede calea de intoarcere, ca deja este prea tirziu. Asadar, actele si declaratiile prelatilor Bisericii Ortodoxe referitor la celelalte culte, ne-au pricinuit o adinca mihnire si ne supun la o grea incercare duhovniceasca, pentru ca sunt lucruri nemaiauzite si total contrare credintei Sfintilor Parinti.
Din aceasta pricina, atitudinea noastra fata de noile erezii si schisme trebuie sa se faca auzita de catre toata suflarea ce-si lucreaza in chip ortodox mintuirea. Asadar, intemeiati fiind pe cuvintele Sfintilor Parinti, declaram ferm si categoric:

Nu este posibila unirea cu catolicii atita timp cit acestia nu renunta la toate ereziile lor (Filioque, infailibilitate, primat papal, harul creat, purgatoriul, imaculata conceptiune, slujirea cu azima, botezul prin stropire sau turnare, s.a.), la neo-rinduielile scolastice si nu primesc botezul ortodox prin afundare. Nu putem uita istoria inca singerinda a uniatiei catolice din Ardeal si nu putem fi ignoranti la planul demonic de in-globalizare a Ortodoxiei de Marele Apus. Planul masonic in cauza consta in a pecetlui unirea religioasa fara a se tine cont de divergente, printr-o recunoastere reciproca a tainelor si a mostenirii apostolice, fiecare recunoscind pe ceilalti drept Biserica, apoi realizarea unirii neortodoxe (intercomuniune), la inceput limitata, apoi largita. Dupa care va ramine sa fie pusa problema diferentelor dogmatice, considerate depasite si dezbinatoare. Pentru aceasta ne ridicam impotriva oricaror rugaciuni in comun cu catolicii si protestantii, mai ales asupra unitatii si reconcilierii ecumeniste ce defaimeaza Sfintele Taine. Toti cuviosii si marturisitorii Parinti de dupa Schisma din 1054 au luptat impotriva eresurilor latinesti, dogmelor mincinoase, expansiunii politice, si s-au sfintit, impotrivindu-se pina la singe. Cuvintele lor au pina azi puterea si lucrarea Duhului Sfint si ne indreptatesc a crede ca: „Exista doar o singura Biserica a lui Hristos, cea Ortodoxa, apostoleasca si soborniceasca, nu mai multe," (Sf. Fotie), iar „pe papa Sfinta Biserica il afuriseste si eu, impreuna cu Biserica, fiul ei fiind, il afurisesc." (Sf. Paisie de la Neamt)

Raminerea Bisericii Ortodoxe Romane in Consiliul Ecumenic al Bisericilor este un act de apostazie, de tradare a adevaratei credinte, prin acceptarea hotaririlor ce contrazic fatis dogmele Ortodoxiei si canoanele Sinoadelor Ecumenice. Neamul ortodox este radacina, trunchiul, frunza si rodul Bisericii al carei cap e Iisus Hristos Dumnezeu-Omul. Nu putem negocia „democratic" dogmele Bisericii si nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atit timp cit doar in potirele noastre se intrupeaza Adevaratul Hristos Cel nascut din Preasfinta Fecioara Maria. Noi ortodocsii nu avem nimic de adaugat sau de scos din crez sau slujbe, iar Sfintul Marcu al Efesului pecetluieste cele de mai sus spunind ca: „In materie de credinta nu exista concesie iar chestiunile credintei nu ingaduie iconomia."

Demascarea politicii globaliste de integrare religioasa in UE ca fiind demonica si fundamentata pe principii anticreștine, luarea de masuri impotriva noilor buletine cu cip si a card-urilor ce inainte-merg pecetluirii apocaliptice. Vadirea manifestarilor new-agiste ce indracesc pe tineri, rescrierea adevaratei istorii bisericesti-nationale si revigorarea valorilor traditionale. Nu avem pricina de a supune Biserica presiunilor politice si de a da Cezarului mai mult decit i se cuvine. Imparatia noastra e in ceruri, dar trebuie sa o dobindim inca din viata, fara a ne vinde ortodoxia si romanismul.

Facem un ultim apel catre Sfintul Sinod, pentru numele lui Dumnezeu opriti-va cit nu e prea tirziu! Hotariti iesirea Bisericii Ortodoxe Romane din Consiliul Ecumenic, nu mai pingariti altarele cu rugaciuni impreuna cu ereticii, nu mai primiti pe cei nebotezati ca fii ai Bisericii, nu va plecati compromisurilor politice si nu ne siluiti libertatea si constiinta cu legitimatii comuniste. Nu mai putem rabda privind noile rinduieli ce desconsidera Sfintele Canoane, cenzureaza Sfintii Parinti, ignora dogmele si hotaririle Sfintelor Soboare si rastalmacesc Sfintele Scripturi. Nu introduceti schisme si dezbinari in Biserica, nu incercati sa uniti ce e despartit, caci singurul lucru care-l veti reusi e sa distrugeti unitatea Ortodoxiei, sa fisurati adinc temelia Bisericii si sa ridicati cea de-a doua Mare Schisma. In acest ecumenism bolnav, B.O.R. acționeaza individual, fara incredintarea celorlalte biserici ortodoxe surori, fara a fi imputernicita printr-o hotarire a vreunui sinod inter-ortodox, putind fi declarata oricind ca fiind schismatica si eretica de catre celelalte Patriarhii ortodoxe. Veniti-va in fire si treziti-va! Atit timp cit veti ramine cu Hristos, va vom urma, iar de va veti pune interesele personale mai presus de cele ale Bisericii, va vom socoti apostati. Lepadati toate aceste inselari, pentru ca nu cumva poporul urmindu-va, sa se lepede de Biserica lui Hristos.
Toate aceste lacrimi de singe voim a le sterge de pe chipul Bisericii, alminteri vom trece peste ascultarea de pacat si vom inainta proteste oficiale, vom iesi in strada si vom alcatui sinod de rezistenta. Nimanui, nicaieri si niciodata nu i se va ingadui a sacrifica pentru binele sau, cea mai mica particica din Credinta Ortodoxa. Cu noi este Dumnezeu si pentru Hristos voim a merge pina la capat, chiar sa ne varsam singele daca situatia o cere, pentru ca nici o litera din sfintele cuvinte sa nu sufere vreo vatamare, pentru ca toti cu urechi de auzit sa priceapa si cu ochii ce vad sa-nteleaga.
Iertare tuturor pentru toate si primiti rugamu-va acestea ca o cununa, ca o sulita, ori ca o Cruce.


Semneaza,

Tot Soborul de monahi si monahii, inca vii,
ai Romaniei Ortodoxe
Proclamatia monahilor ortodocsi privind ecumenismul

eXTReMe Tracker