header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

BISERICA     AMENINTATA     DE     SECULARIZARE

In zilele noastre Biserica se afla intr-o situatie foarte dificila. Deceniile de ocupatie rosie au distrus elita neamului romanesc. Mii de preoti au infundat puscariile, zeci de biserici distruse. Dar in afara de acestea, in ultimii ani, se lucreaza cu spor si la distrugerea sufletelor noastre. Ca si pe timpul comunistilor se urmareste satanizarea/indracirea noastra. Nu mai e pe fata, prin mijloace de tortura fizica, ci mai mult psihica. In anii scursi de la instaurarea "democratiei" si pana acum, Biserica n-a fost capabila sa perceapa suferintele/nevoile societatii, sa se apropie de oameni. Nici macar comunicate de presa n-a prea dat Patriarhia. Razboiul din Kosovo in urma caruia s-au distrus aproape 1 000 de lacase de cult ortodoxe nu prea ne-a marcat, n-au prea fost proteste, decat pe ici pe colo. Astazi insa, mostenirea comunista, secularizarea si impietrirea noastra au facut din mersul la Biserica un fel de hobby. Suntem superficiali, nu mai dorim aprofundarea scrierilor sfinte. In schimb ne umplem timpul cu tot soiul de activitati fara nici o valoare mantuitoare. Totusi asta facem noi, mirenii, societatea per ansamblu. Clericii, Ierarhii, Sinodul insa, ar trebui sa rezolve problemele de mai jos. Ar trebui ca si ierarhii sa constientizeze mai mult rolul de urmasi ai Apostolilor si sa inteleaga faptul ca daca nu vor lua masuri - ei, ce au aceasta responsabilitate si puterea decizionala -, duhul vremii, secularizarea va paraliza orice forma de activitate religioasa, transformand-o intr-o exteriorizare "comerciala", dupa cum vedem ca se intampla in Vest, prin curentul de aggiornamentare. Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti spre a ne da seama cui slujim (lui Dumnezeu sau Mamonei) si a ne impartasi cu Trupul si Sangele Mantuitorului avand constiinta curata!

doar erezie sau si apostazie?


Iata cateva lucruri care trebuiesc condamnate si indreptate:


1. LIPSA DE ATITUDINE FERMA FATA DE ACTELE ANTICRESTINESTI ALE STATULUI
- legea dezincriminarii homosexualitatii
- pornografia
- programe tv si radio cu violenta si desfranare
- participarea directa si indirecta a crestinilor ortodocsi la razboiul din Iugoslavia - fratricid!, Irak si Afganistan
- acceptarea fara comentarii a unui ambasador homosexual (SUA) la Bucuresti.


2. COLABORATIONISM CU STATUL LAIC, ATEU SI CU ORGANISMELE NATIONALE SI INTERNATIONALE PROFUND ANTI-CRESTINESTI:

- juramantul candidatilor la preotie contine supunerea neconditionata fata de legile statului (acestea fiind majoritar ne-ortodoxe)
- instalarea unui episcop in functie de emiterea decretului de recunoastere din partea presedintelui statului
- distinctii acordate de unii ierarhi ortodocsi unor dusmani ai Bisericii (atei, comunisti, necomunisti, securisti, masoni, personalitati controversate din punct de vedere crestin)
- acceptarea de catre intaistatatorii Bisericii unor distinctii acordate de guvernul Romaniei si alte institutii atee
- fotografierea unor ierarhi impreuna cu conducerea NATO
- bucuria exprimata de unii ierarhi in studiourile tv si in mass-media, in general, odata cu intrarea Romaniei in NATO
- lipsa unei atitudini publice cu privire la indosarierea electronica
- doliul declarat ulterior prabusirii TurnurilorGemene din New-York in paralel cu lipsa ostentativa a doliului cand au murit fratii crestini din Iugoslavia
- Intaistatatori ai Bisericii membrii sau reprezentanti ai partidelor politice atee; ai unor organisme politice, culturale, filantropice, edilitare, etc., la fel de atee; ierarhi, preoti, si teologi masoni
- spatii (din patrimoniul Bisericii) destinate unor scopuri laice ca: restaurante, sedii ale unor posturi radio-tv (care paradoxal difuzeaza emisiuni impotriva Bisericii sau intretin imagistica cu scene imorale: violenta, desfranare, magie, jocuri de noroc, etc.)
- organizarea/participarea la evenimente improprii vietuirii bisericesti: olimpiade, filme, teatre, celebrari ale unor sarbatori internationale, conferinte, seminarii pe teme pur lumesti.

3. COLABORARI NECANONICE CU SECTANTI ERETICI SI PAGANI:

- acceptarea finantarii cu fonduri din strainatate din partea celor mai sus pomeniti
- infiintarea de asezaminte filantropice cu respectivele fonduri
- rugaciuni in comun cu neortodocsii
- intalniri la nivel inalt cu papa, cardinali, pastori, rabini, muftii, imami, masoni, etc. - incheierea unor intelegeri secrete cu eterortodocsii, privind viitorul Bisericii Ortodoxe
- tendinta de recunoastere a Bisericilor necalcedoniene ca Biserici dreptslavitoare
- alcatuirea liturghiei ecumenice
- tentativa slujirii Sfintei Liturghii laolalta cu catolicii in altare Ortodoxe
- inlesnirea savarsirii miselor catolice in locasuri ortodoxe
- scrierea de articole favorabile catolicismului, protestantismului, iudaismului, intr-un cuvant ecumenismului, in publicatiile bisericesti
- alcatuirea unor manuale de religie dupa criteriii ecumeniste.

4. SAVARSIREA, PROTEJAREA SAU NEGLIJAREA UNOR ABATERI CANONICE GRAVE:

- salarizarea ierarhilor si preotilor BOR, din bugetul de stat al guvernului ateu si masonic
- distribuirea parohiilor pe criteriii preferentiale
- existenta multor parohii fara preoti (neimplicarea ierarhilor in solutionarea acestor situatii)
- sustinerea evolutionismului de catre teologi
- practici superstitioase savarsite de unii dintre preotii Bisericii (deschisul cartii, botezarea avortonilor, aducerea de catre crestini a unor prinoase in locul savarsirii randuielilor ortodoxe particulare, etc.)
- acceptarea spre difuzare in magazinele bisericesti a unor scrieri necanonice/apocrife (Talismanul, Visul Maicii Domnului, Epistolia, etc.)
- sfintirea unor edificii laice care nu au nimic in comun cu vietuirea in Hristos: sali de sport, teatre, statui, stadioane, parcuri, localuri, bordeluri, case de schimb valutar, case de amanet, etc.
- cenzurarea in secret a cartilor de cult (Molitfelnic, EIBMBOR, 1998; modificarea troparului Invierii in Vecernierul, 1974, ed. II; Vecernierul, Ed. Partener, Galati 2002; Proloagele, vol. I, Buna vestire, luna oct., ziua 11; Proloagele vol. I, ed. 1991, lipsa la viata Sfantului Visarion Sarai, etc.)
- spolierea limbajului bisericesc, prin adoptarea in Biserica a terminologiei scolastice catolico-protestante
- cenzurarea literaturii teologice prin eliminarea scrierilor care demasca erezia ecumenista
- punerea in circulatie de literatura teologica pro-ecumenista (Un singur Dumnezeu? pr.prof. Dan Sandu; Patriarhul Bartolomeu I - Adevar si libertate, pr Olivier Clement, ed Anastasia, 1998; Ortodoxie si catolicism, pr. prof. dr. Dumitru Popescu; Duhul Sfant si unitatea Bisericii, arhim. dr. Andrei Scrima; Reconcilierea in Hristos si consecintele spirituale pentru renasterea omului si a societatii, ed Trinitas, Iasi; Dincolo de ecumenism, Vladimir Zelinski, ed Anastasia)
- incercarea de a controla tiparirea de carte religioasa cu scopul de a evita publicarea de carti ortodoxe nefavorabile orientarii ecumeniste
- minimalizarea studiilor de apologetica si indrumari misionare si inlocuirea lor cu studii de promovare a ecumenismului (Curs de misiologie anul III, pr. lect. drd. Nicolae Branzea si Diac. prep. Marius Radomir, ed. Tiparg, 2004; Manual de misiologie ortodoxa, pr. Gheorghe Pietraru; Sectologie sau apararea dreptei credinte, diac. prof. P.I. David)
- politizarea cursurilor de indrumare preoteasca (obligativitatea absolventilor facultatilor de teologie de a depune un "dosar de cadre"; obligativitatea absolventului de a se prezenta la medicul psihiatru - nu se precizeaza daca acest medic poate fi mason, yoghin, sau eretic) sau daca duce o viata practic ortodoxa; prestarea unui juramant-angajament in cadrul slujbei de hirotonire, a tinerilor absolventi de teologie)
- intimidarea si amenintarea cu demiterea si caterisirea preotilor anti-ecumenisti
- evitarea informarii (in seminarii, conferinte, predici, articole, etc) crestinilor privitor la invataturile si evenimentele ecumeniste
- neinzestrarea bibliotecilor din manastiri, parohii si institutii bisericesti cu literatura ortodoxa despre ecumenism
- lipsa literaturii ortodoxe cu caracter anti-ecumenist din magazinele bisericesti si din pangarele manastirilor
- crearea unor birouri de cenzura in cadrul unor episcopii, ce impiedica, sub diferite pretexte, intrarea cartilor anti-ecumeniste in magazinele bisericesti
- lipsa de atitudine corespunzatoare fata de unele evenimente din Romania: vanzarea in librarii a literaturii vrajitoresti, oculte, pagane, eretice; comercializarea publicatiilor care raspandesc invataturi atee, iudaice, masonice, etc.
- evitarea condamnarii programelor mass-media vinovate de promovarea in popor a vietuirii anti-crestinesti (Big-Brother, De trei ori femeie, Ciao Darwin, Ziua judecatii, Surprize-surprize, Iarta-ma, Babilonia, iar mai nou Codul lui DaVinci, Evanghelia dupa Iuda, Biblia secreta si alte documente antihristice, prezentate pe National Geographic, Discovery, Pax, etc.)

  


5. INGRADIREA VIETUIRII MONAHALE:

- inscaunarea staretilor in manastiri fara consultarea obstilor
- ingaduirea unor abuzuri, samavolnicii, incalcari ale vietuirii monahale, din partea intaistatatorilor din manastiri
- impunerea unor biruri, numite taxe, asupra manastirilor
- obligatia manastirilor (si a bisericilor de mir) de a achizitiona colportaj bisericesc nevandabil, lumanari, etc., indiferent de posibilitatile financiare a acestora
- lipsirea obstilor monahale de posibilitatea alegerii neconditionate a propriului staret
- impunerea de catre autoritatile BOR a staretilor straini, peste obstile monahilor
- infiintarea centrelor ecumeniste in manastiri si schituri
- infiintarea asezamintelor filantropice in manastiri si schituri, impiedicand in felul acesta vietuirea monahilor
- modernizarea necanonica a asezarilor monahale, incalcand povetele Sfintilor Parinti (internet, televizor, apartamente confortabile, in loc de chilii, case de vacante)
- transformarea manastirilor si schiturilor in ferme agrozootehnice, in gospodarii de partid, centre, de exploatare forestiera, zone de agrement
- transformarea manastirilor de calugari in manastiri de maici
- dezlegarea mancarii de carne in manastiri
- asezarea de stareti si egumeni cu moravuri laice peste manastiri si schituri
- intretinerea starii de teama, confuzie si nesiguranta in manastiri (opriri de la slujbe, emiterea de circulare, excluderea din monahism, folosirea organelor politienesti
impotriva monahilor neecumenisti); inducerea starii de culpabilitate in randurile monahilor anti-ecumenisti
- transformarea monahilor in masa de manevra in timpul campaniilor electorale, sub pretextul ascultarii neconditionate
- ingradirea libertatii monahilor, prin indosarieri de tip politienesc (eliberarea de legitimatii monahale, obligativitatea informarii la zi a episcopului locului cu privire la situatia administrativa din fiecare manastire)
- inscrierea manastirlor in programe turistice europene
- atitudine preferentiala, discriminatorie, lumeasca fata de unele manastiri si schituri (vezi Manastirea Barnova, Sfanta Treime - Tanacu, Manastirea Petru Voda, etc.)
- timorarea preotilor calugari socotiti anti-ecumenisti (vezi P. Adrian Fageteanu - M. Antim, Bucuresti; P. Alexie - M. Antim; P. Calistrat - M. Barnova, Iasi; P. Antim - M. Sihastria, Neamt; P.Teodosie - M. Golia, Iasi; P. Daniel Corogeanu - M. Tanacu, Vaslui); impotriva acestora se creeaza diversiuni si scenarii care urmaresc compromiterea lor in fata crestinilor ortodocsi
- acordarea de burse monahilor pentru efectuarea de studii teologice in institute catolice si protestante
- refuzul ierarhilor de a hirotoni preoti din randul monahilor

6. INCALCAREA VOTULUI SARACIEI:

- implicarea unor ierarhi si preoti in afaceri ce contravin vietuirii monahale - vietuirea intaistatatorilor ortodocsi in lux si opulenta, contrastand deseori cu saracia mizera a unor preoti de tara si a crestinilor de rand - salarii si diurne improprii vietuirii calugaresti - detinerea unor imobile in scopuri comerciale - achizitionarea de autoturisme luxoase si scumpe - vietuirea in palate episcopale a intaistatatorilor Bisericii

eXTReMe Tracker