header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

ACTUALUL     PAPA     BENEDICT     CONTESTA     BIBLIA

In cartea sa Fé e Futuro, Sao Paulo: Vozes, 1971, pp. 11-13, actualul Papa se indoieste de Cartea Facerii.
"Sa privim lucrurile din partea oamenilor de stiinta. Dilema incepe inca din primele versete ale Bibliei. Ideea aparitiei lumii, asa cum este descrisa acolo, se afla in contradictie cu ce ne invata stiinta. Chiar daca afirmam ca Biblia nu este un manual de istorie, drept pentru care nu trebuie sa luam totul literalmente, totusi un sentiment de amaraciune isi face aparitia... Acesta va persista pe toata durata citirii Scripturii".
"Ideea omului creat din apa si pamant de mana lui Dumnezeu sau a femeii care a luat nastere din coasta lui Adam in timp ce acesta dormea, pentru ca el sa nu fie singur, ni se par de neconceput".
"Poate ar fi bine ca astazi, sa invatam sa re-interpretam acestea, ca pe niste simboluri... In urmatorul capitol (cel privind caderea omului), apare o alta problema. Cum putem impaca ideea caderii omului cand noi stim ca omul nu a cazut ci a urcat, incetul cu incetul devenind om din animal. Si despre Paradis? Suferinta exista pe lume inainte de aparitia omului..."
"Dupa caderea lui Adam, din Biblie reiese ca perioada in care Adam a fost aruncat pe pamant coincide cu anul 4000 i.Hr. .Dar noi stim ca pamantul este vechi de sute de mii de ani".
"Mai putem noi crede in Dumnezeul care-i vorbeste lui Moise dintr-un tufis? Dumnezeul care ucide intai-nascutii egiptului si conduce Poporul Ales in razboiul contra canaaneenilor? Care-l omoara pe Ozia pentru ca s-a atins de Chivotul Legii? Sau poate acestea erau doar niste simbolisme orientale? Interesant, dar da. Poate impresionante la nivelul constiintei umane, dar in nici un caz ca manifestare a Divinitatii".

 
 
SursaeXTReMe Tracker