header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

CATOLICI     FREUDIENI

Dioceza de Munster a lansat un nou program educational pentru studentii sai. Inspirata de o pozitie de care se folosesc psihanalistii freudieni, tinerii sunt initiati intr-o noua pozitie de relaxare. Intrand in "spatiul sacru", trebuie sa-ti scoti pantofii, iar graba si ambitia (in sens de concurenta) trebuie lasate deoparte, ca si orice simbol religios. Nici macar o cruce pe perete... Supraveghetorul sedintei: Klaus Peter. Parintele Manfred Kollig, directorul proiectului sustine ca nu Crucea ci viata fiecaruia trebuie sa fie in centrul atentei persoanei. De asemenea, studentii nu sunt indemnati sa mearga spre biserici sau capele, fiind ceva prea greu de "digerat" pentru acestia. Dupa el, tinerii nu sunt inca familiarizati cu simbolismul liturgic. De aceea ei se pot folosi mai mult de o sedinta de relaxare unde intra fara constrangeri in "spatiul sacral". Uneori, pe timpul sedintelor sunt invocate unele elemente religioase, cum ar fi ingerii, dar in plan secundar. In urma unei astfel de sedinte, o tanara participanta a spus ca este de parere ca prietena ei, Judith, ar fi un inger si ca ar fi ajutat-o carandu-i bagajul spre locul unde s-a tinut sedinta freudiana. Iata inca o roada a Vatican II: invatatura crestina este inlocuita cu una pagana...
Sursa

eXTReMe Tracker