header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

VRAJITORIE     IN     CADRUL     LITURGHIEI

Biserica Sfanta Ana, Toronto, Canada - 2 iulie 2006, Liturghia de duminica. Evenimentul, anuntat si pe situl oficial al parohiei consta in aplicarea Liturghiei pe un ritual indian numit "puja". Grupul de dansatori, supranumit Nrityavani, canta si imita gesturi simbolice specifice ritualului hindus. Astfel, la inceputul Liturghiei catolice, acest grup reproduce sunetul OM, specific hinduismului, prin care sunt reprezentati zeii Brahma, Vishnu si Shiva. Mai tarziu, grupul arde tamaie si aprinde lumanari in cinstea zeitei Arathi. Iar cand este momentul pentru rugaciunea Tatal Nostru, grupul canta Hare Krisna. Mai trebuie mentionat si faptul ca preotii catolici purtau intre sprincene o bulina alba, simbol de asemenea pagan.
Sursa acestor imagini
eXTReMe Tracker