header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

MOTOCICLETE     IN     BISERICA

Episcopul Franciscus Wiertz din Roermond, Olanda s-a gandit la un mod inedit de sarbatoria Ziua Tineretului Catolic. A aranjat ca un motociclist, Albert Willems, sa intre calare pe motor chiar inaintea slujbei din biserica cu hramul Sfantului Duh. Motocilistul Albert a tinut si o mica predica in care L-a numit pe Dumnezeu "forta noastra aerodinamica. A trai in Duhul Sfant iti mareste viteza spre Dumnezeu, ca atunci cand punem combustibil de foarte buna calitate in rezervorul vehiculelor noastre". Tot acolo si tot atunci, o formatie a sustinut un concert, la finalul caruia a transmis un mesaj asemanator.
eXTReMe Tracker