header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

LIBER     LA     PREZERVATIVE

19 August 2005, Cologne, Germania
"Un lucru foarte clar am observat saptamana asta, acela ca am deschis o noua usa pentru prevenirea SIDA in BIserica Catolica. Ierarhia bisericeasca isi va schimba pozitia si va ridica interdictia de a folosi prezervativele - este inevitabil. Am vrea sa-i intrebam pe episcopii si cardinalii nostri, oare pana cand oameni nevinovati vor mai muri din cauza SIDA? Oare cand decenta si bunul simt vor determina pe ierarhii bisericii sa-si dea seama in privinta folosirii prezervativelor?" a declarat Andreea Ramirez, membra a organizatiei "Ziua Mondiala a Tineretului din Toata Lumea", reprezentand de altfel si pe "Catolicas por el Derecho a Decidir", Bolivia. "Cat timp va mai trece pana ce episcopii si cardinalii isi vor da seama ca s-au inselat in privinta folosirii prezervativelor?"
Pana la sfarsitul fesivalului de la Cologne, organizatia pentru ZMT s-a bucurat de un larg sprijin in aceasta privinta nu numai din partea pelerinilor dar si din partea clerului catolic, fiind sprijinita cu entuziasm atat in impartirea celor peste 10 000 de prezervative cat si in strangerea de semnaturi pentru a forta mana sinodalilor. "Aceasta dovedeste faptul ca acesti tineri sunt in spatele acelor episcopi catolici din toata lumea care au declarat la Vatican ca exista si un rol perfect moral al prezervativelor, acela de a salva vieti" http://wyd4all.blogspot.com/ .
Cu ocazia conferintei pentru tineri tinuta la Cologne, Adam Qvist din Danemarca a intrebat: "Cum puteti interzice prezervativele, cand peste tot se moare de SIDA? ". Audienta l-a aplaudat mai mult de un minut fiind cu greu potolita de moderator. De atunci episcopii au sustinut rolul prezervativelor...
"Pentru prima data in istorie, Catolicii au dat mana cu activistii drepturilor omului si cu cei insarcinati cu planificarea familiala pentru a forma o coalitie a 16 tari, promovand una dintre cele mai mari nedreptati - interzicerea prezervativelor - in 11 limbi", a afirmat Ozzie Warwick din trinidad Tobago, membru si el al ZMT. "Am spus-o raspicat ca sa se auda in toata lumea. Anul trecut, 40 de milioane de oameni sufereau de SIDA, iar intr-o saptamana mor aproape 60 de mii. Nu vom accepta niciodata pozitia Vaticanului, care face lobby pe langa Uniunea Europeana si Natiunile Unite pentru a ne interzice acest drept".
"Ne-am buucurat de o reactie fantastica din partea tuturor celoer pe care i-am abordat", a spus Ramirez. "Cu toate ca suntem mahniti de decizia ierarhilor nostri care au ales sa-si bage capul in nisip, coalitia noastra castiga din ce in ce mai mult teren si stim ca vantul schimbarii sufla in Biserica Catolica acum ami mult ca oricand. Tinerii s-au bucurat ca am fost in mijlocul lor raspandim vorba despre siguranta sexuala si prezervative".

Alte detalii pe: http://www.condoms4life.org/

eXTReMe Tracker