header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

REZOLUTIA     BISERICII     ORTODOXE     BULGARE      PRIVIND     ECUMENISMUL

Dupa un veac întreg de participare a ortodoxiei la Miscarea Ecumenica si o jumatate de secol de participare activa a ei la Consiliul Mondial al Bisericilor nu se observa o dezvoltare pozitiva în dialogul multilateral între crestini. Dimpotriva, distantarea dintre ortodocsi si protestanti apare din ce în ce mai pronuntata, avand în vedere înmultirea cu zecile a sectelor în sanul Bisericilor Protestante, care perturba constiinta ortodoxa a crestinilor nu numai la noi, ci si în toate tarile ortodoxe, aparand si multe devieri fata de conceptiile initiale ale Consiliului Mondial al Bisericilor.
Avand în vedere cele sus-mentionate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare la sedinta sa plenara din 09.04.1998 a hotarat sa întrerupa participarea sa viitoare la CMB, avand în vedere devierile Consiliului Mondial al Bisericilor ca si faptul ca în ultimii ani Biserica Ortodoxa Bulgara intentionat nu a mai contribuit la cotizatiile CMB si nu a participat la conferintele organizate de CMB si a suspendat participarea sa la acest Consiliu.
Cu aceasta ocazie în perioada 29.04.1998 - 03.05.1998, la Salonic, capitala culturala a anului 1997, a fost organizata o întalnire a reprezentantilor tuturor Bisericilor Ortodoxe la invitatia Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, la cererea Bisericilor Ortodoxe ale Rusiei si Serbiei, si cu ocazia iesirii Bisericii Georgiei din CMB. La aceasta întalnire panortodoxa a fost discutata problema participarii Bisericilor Ortodoxe la Miscarea Ecumenica ca si nemultumirea legata de ignorarea sistematica a tarilor ortodoxe în hotararile luate la adunarile organizate de CMB.
Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare declara ca va chibzui daca va trimite un reprezentant la Harare, Zimbabwe, unde va avea loc a VIII-a adunare a CMB, în luna decembrie 1998, sau va anunta scris ca va întrerupe în viitor activitatea sa în cadrul CMB.

Din partea Cancelariei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare

27 V 1998, Sofia

Text preluat de la http://www.sihastru.net/mirem/crez_orth/ecumenism_bulg.html

eXTReMe Tracker