header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

REZOLUTIA     BISERICII     ORTODOXE     BULGARE      PRIVIND     ECUMENISMUL II

Conform corespondentului Agentiei de Stiri Bisericesti "Romfea.gr" la Sofia, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a hotarât sa nu trimita reprezentanti la Întrunirea Comisiei Teologice Mixte Internationale pentru Dialogul dintre Biserica Ortodoxa si cea Romano-Catolica, care va avea loc în Cipru între 16 si 23 octombrie 2009.
Mai exact, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a examinat scrisoarea-invitatie din partea organizatorilor Întrunirii, si, în urma unei dezbateri, a hotarât ca Biserica Ortodoxa Bulgara sa nu fie reprezentata. Participarea Bisericii Ortodoxe Bulgare în acest dialog a fost caracterizata ca nepotrivita de ca(tre Sfântul Sinod, care, analizând în detaliu astfel de întruniri si conferinte, care au avut loc în trecut, a ajuns la concluzia ca astfel de dialoguri teologice dintre ortodocsi si catolici nu au condus nici macar la cea mai mica conciliere între Teologia Dogmatica romano-catolica si cea ortodoxa.
De asemenea, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare si-a exprimat dorint,a de a discuta pe viitor în cadrul unor astfel de întruniri alte probleme social-umane. Se mentioneaza ca întruniri asemanatoare ale Comisiei si Subcomisiilor ei au avut loc la Belgrad, Ravenna, Roma si Sfântul Nicolae-Creta.
In final, se semnaleaza ca ultima întrunire a avut loc între 27 septembrie si 4 octombrie 2008 la Sfântul Nicolae-Creta, cu tema "Rolul episcopului Romei în comuniunea Bisericii din primul mileniu".

Text preluat de la http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/07/11/un-nu-din-partea-bisericii-ortodoxe-bulgare-dialogului-dintre-ortodocsi-si-catolici/

eXTReMe Tracker