header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

SCULPTURA     MARIA     RESTITUTA

O sculptura controversata a fost inaugurata pe 27 mai 2009. Autorul, Alfred Hrdlicka, de orientare comunista a starnit si in trecut reactii dure din partea catolicilor, atunci cand a creat o alta "opera de arta", o Cina de Taina cu Apostolii si Mantuitorul, homosexuali. Lucrarea a fost expusa in muzeul catedralei si retrasa de catre cardinalul Christoph von Schonborn (cel care a comandat si aceasta lucrare) numai la presiunea enoriasilor. Se pune intrebarea de unde aceasta toleranta si admiratie a cardinalului pentru un om cu asemenea convingeri. Mai trebuie mentionat si faptul ca Maria Restituta Kafka a fost omorata, impreuna cu alti cativa partizani comunisti, de catre nazisti, iar Alfred Hrdlicka a gravat pe sculptura acest lucru, folosindu-se de ocazia expunerii in catedrala Vieneza, pentru a promova ideologia comunista.
eXTReMe Tracker