header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

ZIUA     MONDIALA     A     TINERETULUI

In prima fotografie avem o imagine cu un dans efectuat cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului 2005, chiar in timpul Liturghiei catolice si chiar in Sfantul Altar, cu Trupul si Sangele Mantuitorului in Sfantul Potir. Asta poate in loc de Epicleza (Epicleza este momentul din Sfanta Liturghie cand Duhul Sfant este invocat pentru a sfinti painea si vinul in Trupul si Sangele Mantuitorului. Catolicii au renuntat la aceasta rugaciune de invocare, considerand ca painea si vinul se sfintesc de la sine, dar nu au pregetat sa introduca momente festive in cadrul Liturghiei)... In imaginile de mai jos un barbat si-a infasurat un rand de cruci dupa cap in timp ce cu o mana flutura steagul Vaticanului. A treia fotografie nu mai trebuie comentata...
In ultima imagine, unul din numeroasele grupuri catolice impart prezervative cu ocazia acestui eveniment. Peste 10 000 de prezervative au fost impartite de organizatii ca "Provocati Biserica" si "Catolici Liberi Sa Aleaga". Prezervativele aveau desenate pe cutie un inger, alaturi de mesaje ca "Provocati Biserica" sau "Daca abstinenta nu e pentru tine, nu te lasa pe seama Ingerului Pazitor". Secretarul general al Congregatiei Episcopilor Catolici, Monseniorul Peter Schonenbach, fiind intrebat de "Globe and Mail" daca Episcopii sunt de acord cu impartirea de prezervative, a declarat ca "Este o tara libera, pot face ce vor" [1 februarie 2002]. Cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului 2005, organizatia "Catolici Liberi Sa Aleaga" au impanzit metrourile cu plancarde pe care scria: "Catolicii adevarati folosesc prezervative" si "Toata viata prezervative".
 Sursa acestor imagini

eXTReMe Tracker