header, ecumenismul, lupi in blana de oaie

citatul paginii


feedback si sondaj de opinie
Ce credeti despre continutul acestui site ?
Foarte Bun
Bun
Mediocru
Slab
Foarte Slab

  

cuvant de folos - feriti-va de lupii in blana de oaie care sfasie turma
feriti-va de lupii in blana de oaie

   Viciul imita virtutea, iar neghina se sileste sa fie socotita grau; prin forma ei, se aseamana cu graul, dar este dovedita prin gust de cunoscatori. Si diavolul se preface in inger luminos, nu insa ca sa se reintoarca acolo unde era, ci ca sa imbrace cu intunericul orbirii si cu o stare ciumata de necredinta pe cei care duc o viata la fel cu ingerii.
   Multi lupi umbla de colo colo in haine de oi, au imbracaminte de oi, dar nu si unghiile si dintii. Sunt imbracati intr-o piele blanda, inseland prin infatisarea lor pe cei simpli, dar varsa din dintii lor veninul cel ucigator al necredintei.
   Avem deci nevoie de har dumnezeiesc, de minte treaza si de ochi veghetori ca sa nu mancam neghina ca grau si sa ne vatamam din nestiinta, nici sa fim sfasiati luand lupul drept oaie si nici sa socotim inger binefacator pe diavolul pierzator si sa fim inghititi de el.
   Sfantul Chiril al Ierusalimului - Cateheze

GHID     SEXUAL

In articole anterioare am prezentat pozitii ale unor clerici catolici, unii de pe langa Vatican, care erau de acord din punct de vedere moral, cu folosirea prezervativului. Desi oficial Vaticanul este impotriva argumentelor aduse in folosirea prezervativelor, inclusiv cum ca previn imbolnavirea cu SIDA, totusi, pe plan local, nu numai ca se incurajeaza folosirea metodelor contraceptive, dar au aparut chiar si niste ghiduri in ce priveste sexualitatea, care nu fac decat sa incurajeze desfranarea. Asa cum am aratat si la rubrica cu imagini, de la afise, titluri sau petreceri prin cluburi de noapte s-a ajuns pana la tiparirea de "manuale ale sexualitatii", chiar de Biserica Catolica, cea care ar fi trebuit sa vegheze la integritatea morala a tinerilor. Se pare ca niste vrednici crestini catolici au semnalat acest aspect, criticandu-l. Insa, la fel cum se intampla si la noi, strigatul lor este unul in pustiu. Nu stii cum se face cu sexul? Nici o problema: Arhiepiscopia din Munchen-Freising (cu acordul cardinalului Friedrich Wetter) te invata. Ghidul explica atat in imagini cat si in cuvinte, cum te poti masturba, ce inseamna si cum se face dezvirginarea si subliniaza ca si anusul poate aduce placere sexuala. In ultima poza (color) este fotografiata o tanara care citeste alt ghid sexual, dedicat fetelor, aparut tot intr-o dioceza nemteasca.


Sursa 1     Sursa 2 


eXTReMe Tracker